Home >> Arhitectura >> Cel mai sustenabil aeroport din lume va fi construit in Ciudad de México

Cel mai sustenabil aeroport din lume va fi construit in Ciudad de México

Constructia aeroportului va incepe anul viitor si, din design-ul final aprobat de autoritatile mexicane, va fi cel mai sustenabil aeroport, gandit pentru a face fata provocarilor viitoare.

Durata constructiei este de 4 ani iar aeroportul va fi construit pe cea mai mare suprafata din lume, 500.000 km patrati. Vor fi folosite cat mai multe materiale locale si ecologice, iar punctul principal al aeroportului il va reprezenta o structura unica care va fi invelita intr-o „piele”, un materiale care permite intrarea luminii si aerului, colecteaza apa de ploaie si permite calatorilor sa vada avioanele planand pe cer.

„Acoperisul vast va fi luminos si aerisit, incorporand zone largi de panouri translucide si opace, reflectori luminosi si panouri foto-voltaice integrate” explica arhitectul Piers Heath de la Foster si Partners care a lucrat indeaproape cu arhitectul Fernando Romero.

„Scopul este de a oferi umbra si izolare termica, permitand in acelasi timp vizualizarea in afara structurii si difuzia luminii prin terminal, ceea ce reduce nevoia de iluminat suplimentar.”

Cladirile de birouri si campurile inconjuratoare vor avea si ele panouri solare, generand impreuna 50MW de energie electrica, suficienta pentru a satisface cererea de energie pentru o mare parte din aeroport. Aeroportul va avea la randul sau o centrala locala eficienta energetic.

In schita initiala, guvernul mexican vroia doua terminale separate, dar designerii au reusit sa aduca totul sub un singur spatiu imens. Partial, scopul lor a fost de a evita trenul care face legatura intre terminale, care ar fi fost greu de construit in acea zona. Calatorii pot astfel sa mearga usor intre portile aeroportului fara a fi nevoie de conectiuni suplimentare, ceea ce duce intr-un final si la salvarea de timp si energie.

Aeroportul are multe alte facilitati, multe dintre ele noi in designul aeroporturilor. Pentru cea mai mare parte a timpului, aeroportul din Mexic nu va folosi aerul conditionat, profitand de locatia orasului, si va prelua aer din exterior. Apa folosita in aeroport va fi tratata si reciclata. Cladirile vor fi gandite sa fie cat mai eficiente energetic, din materiale locale structurate in prefabricate pentru a se usura si grabi constructia.

Via Fastcoexist

Booking.com

Check Also

Acest „copac” inteligent are avantajele ecologice ale unei paduri mici

Planificarea unui oras nu este ceva simplu, mai ales cand se doreste o dezvoltare durabila …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


15 + 20 =

Booking.com