Home >> Mediu >> Cel mai ucigator animal din lume

Cel mai ucigator animal din lume

Daca cineva ne-ar cere sa raspundem rapid care este cel mai ucigatori animal din lume, probabil ne-am gandi in primul rand la serpi, rechini sau oameni. Daca insa judecam dupa cati de multi oameni sunt ucisi de un animal in fiecare an, atunci raspunsul nu este niciunul dintre cei trei de mai sus ci este: tantarul.

Cand vine vorba de uciderea oamenilor, nici un alt animal nu este atat de ucigator:

 

Ce face tantarul atat de periculos? In ciuda numelui lor deloc primejdios – numele vine din spaniola insemnand „musca mica” – acestia transporta boli devastatoare. Cea mai rea dintre toate este malaria, care omoara anual peste 700.000 de oameni iar in alte 200 de milione de cazuri oamenii sunt bolnavi zile intregi. Tantarul ameninta jumatate din populatia globala si cauzeaza pierderi de miliarde de dolari. Alte boli transmise de tantar include febra Dengue, febra galbena si encefalita.

Sunt peste 2500 de specii de tantari si acestia exista in toate regiunile lumii mai putin Antarctica. In timpul sezoanelor de inmultire, sunt cele mai numeroase fiinte din lume dupa termite si furnici. Sunt responsabili pentru mii de morti in timpul constructiei Canalului Panama.

Considerand impactul asupra oamenilor, ne-am astepta ca acestia sa primeasca mai multa atentie. Rechinii omoara cativa oameni pe an iar in SUA exista „saptamana rechinilor” la TV in fiecare an. Tantarii omoara de 50.000 de ori mai multi oameni decat rechinii dar nu exista o saptamana a tantarilor.

 

Via Bill Gates Blog

Booking.com

Check Also

Vremea extrema ar putea ucide zeci de mii de oameni pe an in Europa

Vremea extremă ar putea ucide peste 15o mii de persoane anual în Europa până în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


fourteen + eleven =

Booking.com