Home >> Turism >> Cele mai frumoase 10 palate din lume

Cele mai frumoase 10 palate din lume

Unele dintre cele mai frumoase palate din Intreaga lume au fost locuintele de regi si imparati. Palate din Europa, India, China, au un mod de a ne captiva, cu stiluri arhitecturale maiestuoase. Iata 10 dintre cele mai frumoase palate din lume.

Amplasat intr-o zona muntoasa, Alhambra este un palat din Granada, Spania, cu o istorie lunga si interesanta. Alhambra a fost construit in prima faza doar o mica cetate, dar a fost renovat timp de mai multe secole de regele berber Badis ben Haus și de sultanul Yusuf I.

Palatul Topkapi este un complex magnific aflat pe tarmul Istanbulului, in Turcia. Pentru 400 de ani a servit drept casa pentru sultanii otomani. Palatul este acum muzeu si adaposteste artifacte importante ale lumii musulmane precum pelerina si sabia lui Mohamed, profetul musulmanilor. Dupa ce constructia a fost terminata in 1465, Topkapi a fost casa a peste 4000 de persoane.

Marele Palat din Bangkok este alcatuit din numeroase cladiri, fiind locul de origine al Regilor di Siam din 1782 pana in zilele noastre. In timp ce o parte a palatului serveste ca muzeu, restul încă gazduieste birourile regale. Palatul fost initial construit in intregime din lemn, iar mai tarziu a fost inlocuit cu caramizi aduse de la ruinele vechii capitale Ayutthaya.

Palatul Mysore din India este relativ recent, fiind construit in 1912. Este resedinta oficiala a Wodeyars, fostul familia regala din Mysore, care a condus stat princiar de Mysore in perioada 1399-1947.

Palatul National Pena se află pe varful unui deal cu vedere la orasul Sintra, Portugalia. Acest monument national poate fi vazut de la Lisabona, capitala Portugaliei. Palatul, cu culorile si turnurile sale precum si frumosul dom albastru, este listat ca una dintre cele Sapte Minuni ale Portugaliei. Palatul este adesea folosit pentru ocazii de stat de catre oficialii guvernamentali.

In acest caz nu este vorba doar de o singura cladire, ci de un intreg oras. Orasul Interzis din Beijing, China, a fost casa imparatilor pentru mai multe dinastii vreme de 500 de ani. Terminat in 1420, pentru constructia palatului a fost nevoie de 15 ani si 1 milion de oameni . Orasul Interzis are peste 980 de cladiri diferite si stilul sau arhitectural a influentat arhitectura pe tot cuprinsul Asiei de Est.

Palatul Potala este o structura maiestuoasa si impresionanta aflata in Lhasa, Tibet. Pana in 1959, a fost casa lui Dalai Lama din Tibet, de la al 5-lea Dalai Lama pana la al 14-lea. Astazi, palatul este un muzeu. Palatul Potala este impresionant prin marimea sa, gazduind peste 1.000 de camere si 10.000 de altare.

Palatul Versailles in Franța este probabil unul dintre cele mai cunoscute palate din lume. Situat la Versailles, care astazi este o suburbie a Parisului, Palatul Versailles a devenit un centru politic al puterii politice in 1682 si resedinta a numerosi regi. Astazi este una dintre atractiile turistice de top din Franta, si inca mai este folosit la diverse evenimente politice.

Lista celor mai frumoase palate din lume este imposibil sa nu includa palatul Neuschwanstein. Situat la inaltime, pe dealurile din Bavaria, Germania, a fost sursa de inspiratie pentru feericul castel al Frumoasei Adormite din Disneyland. Peste 60 de milioane de oameni au vizitat acest castel pitoresc si 1.6 milioane fac acest lucru in fiecare an.

Castelul Peles din Sinaia, resedinta de vara a regilor Romaniei, a fost construit la dorinta regelui Carol I al Romaniei (1866 – 1914). Chiar dupa inaugurarea sa din 1883, Pelesul va mai suferi modificari, extinzandu-se mereu. La forma actuala se ajunge abia in 1914 (anul mortii regelui Carol I). Castelul are 160 de camere si mai multe intrari si scari interioare. Turnul central masoara nu mai putin de 66 de metri inaltime. Pe langa Pelesul propriu-zis, in zona au mai fost inaltate inca doua constructii mai mici, Pelisorul si Foisorul.

[endtab]
Booking.com

Check Also

De ce e bine sa mergem in vacanta?

Vacantele aduc beneficii nu doar celor care promoveaza cat si celor care isi aloca o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


two × five =

Booking.com