Home >> Turism >> Cele mai frumoase locuri abandonate din lume – partea I

Cele mai frumoase locuri abandonate din lume – partea I

Hristos in abis (italiană: „Il Cristo degli Abissi”) este o statuie de bronz scufundata in apa a lui Iisus Hristos. Originalul se afla în Marea Mediterana la San Fruttuoso, intre Camogli si Portofino pe Riviera Italiană. Statuia a fost plasat în apa la 22 august 1954, la aproximativ 17 de metri adancime, și are 2,5 metri inaltime. Diferite alte mulaje ale statuii se află in alte locuri din lume, atat sub apa cat si in biserici si muzee.

Sculptura a fost creata de Guido Galletti după o idee data de scafandrul italian Duilio Marcante. Statuia a fost plasata in apropierea locului în care Dario Gonzatti, primul italian care a folosit sistemul SCUBA, a murit in 1947. Statuia il infatiseaza pe Iisus Hristos, oferind binecuvantare , cu capul și mainile ridicate spre cer.

 

Kolmanskop este un oraș fantomă în deșertul Namib din sudul Namibiei, la cativa kilometri de orașul-port Lüderitz.

A fost numit după un sofer pe nume Johnny Coleman. Initial un mic dar bogat sat minier, este acum o destinație turistica populara.

In 1908 lucrătorul Zaharia Lewala a gasit un diamant in timp ce lucra pamantul si a aratat-o superiorului sau, inspectorul german de cale ferată August Stauch. După ce s-a constatat ca zona este bogata in diamante, o mulțime de mineri germani s-au stabilit aici.

Orasul si-a pierdut popularitatea dupa ce campul de diamant a fost epuizat si a fost apoi abandonat in 1954. Fortele geologice din desert au adus nisipul in aceste case. Datorită locatiei sale in interiorul zonei de restrictie (Sperrgebiet) din deșertul Namib, turistii au nevoie de un permis pentru a intra in oras.

 

 

 

Insula lui Holland

Insula si-a luat numele de la colonistul Daniel Holland. Este o insulă mlastinoasa care se erodeaza rapid in Golful Chesapeake, in Dorchester County, Maryland, la vest de Salisbury. Insula a fost locuita candva de perscari și fermieri, dar  a fost abandonata.

 

 

Pripyat, Ucraina

Este un oras aflat la granita cu Belarus, abandaonat in urma dezastrului nuclear de la Cernobal. In perioada cat era locuit, aici traiau peste 50.000 de oameni.

 

 

Manastirea parasita din Padurea Neagra

Manastirea benedectina cu hramul Sfantul Gheorghe se afla in Pădurea Neagră (Kloster Sankt Georgen im Schwarzwald). Constructia a fost ridicata intre 1084-1085 si a fost distrusa de foc pe 13 Octombrie 1633 iar de atunci nu a mai fost reconstruita. Mai mult, orasul  St. Georgen im Schwarzwald a trecut printr-un incendiu devastator in 1865, iar parte din ruinele manastirii au fost folosite la reconstructia orasului.

Booking.com

Check Also

De ce e bine sa mergem in vacanta?

Vacantele aduc beneficii nu doar celor care promoveaza cat si celor care isi aloca o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com