Home >> Design >> Cele mai mari picturi urbane din lume

Cele mai mari picturi urbane din lume

Orasele sunt locurile de intalnire ale artistilor plastici iar blocurile au devenit panza de desen. Exista un trend ascendent de a folosi arta murala pe cladiri care altfel ar avea un aspect tern sau industrial. Daca in multe cazuri se deseneaza la scala mica, exista si artisti care gandesc la nivel maxim, folosind blocuri intregi sau zgarie nori pentru a-si arata creatia. Iata cateva dintre cele mai mari picturi urbane din lume.

Considerata ca fiind cea mai mare pictura murala, acest proiect din Berlin se intinde pe o suprafata de aproape 22.000 de metri patrati, pe trei blocuri de apartamente.

 

Aproape cat toata inaltimea unui zgarie nori din Sao Paolo, Brazilia, pictura murala aduce un omagiu plin de culoare arhitectului Oscar Niemeyer, considerat unul dintre cei mai importanti arhitecti moderni, in cinstea a ceea ce ar fi fost a 105-a aniversare. Muralistul Eduardo Kobra a finalizat pictura de 50 de metri inaltime la inceputul anului 2014 cu ajutorul a altor patru artisti.

 

O pictura de 70 de metri din Busan, Coreea de Sud a fost pictata de catre artistul mural Hendrik Beikirch si prezinta un pescar ca un mod de a reaminti de clasa muncitoare din aceasta tara.

Iluzia optica din Teheran prezinta masini zburatoare, arhitectura in forma de acordeon si oameni urcand pe cladire.

 

 

 

Booking.com

Check Also

Munca la birou trebuie sa inspire

Este bine stiut faptul ca productivitatea unui angajat depinde de mediul in care lucreaza si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com