Home >> Turism >> Cele mai periculoase orase din lume

Cele mai periculoase orase din lume

A calatori in jurul lumii pare o modalitate foarte buna de a ne petrece vacanta, insa nu toate orasele sunt la fel de fermecatoare precum apar in brosurile de calatorie. Chiar daca fiecare oras are problemele sale, unele orase sunt considerate nesigure chiar si de catre locuitorii sai.

Barquisimeto, Venezuela – desi orasul are doar putin peste un milion de locuitor, orasul are aproape cate o crima in fiecare zi, in ciuda faptului ca dispune de un numar surprinzator de mare de universitati si alte locuri de invatamant superior. Considerata o destinatie turistica infloritoare, zona este acum atat de periculoasa incat multi turisti o evita.

Peshawar, Pakistan – este un alt loc periculos din lume. Cu triburi si dictatori militari care se lupta pentru suprematie, Peshawar nu este sigur, mai ales pentru straini. Deși orasul are repere uimitoare si parcuri care iti taie rasuflarea, atacurile concentrate asupra fortelor de securitate si atentatele sinucigase, face din Peshawar unul dintre orasele din lume cele mai periculoase pentru a fi vizitate.

Sana’a, Yemen – desi dispune de o arhitectura de exceptie in special in zona veche a orasului, Yemen este o tara instabila din punct de vedere politic. In ciuda eforturilor, orasul Sana’a ramane o locatie cu un risc foarte mare pentru turisti.

Acapulco, Mexic –  a fost o data o destinatie turistica populara, cu plaje uimitoare. In zilele noastre, pe plaje abia daca apar cativa turisti. Cartelurile de droguri sunt o problema majora in Mexic si problema s-a inrautatit foarte mult in ultimul deceiu. Aparitia de cadavre pe plaja a devenit deja un fenomen obisnuit in aceasta zona, ceea ce face ca turismul sa fie la cote minime.

Distrito Central, Honduras – chiar daca niciun oras mare nu este imun la problemele sociale, aici situatia este extrema datorata saraciei extreme, coruptiei guvernamentale si prezenta Mafiei.

Maceió, Brazilia – Brazilia are 14 orase in topul celor mai violente din lume. Maceió este capitala statului Alagoas si are o rata de 135 crime la 100.000 de locuitori in fiecare an. Orasul este, de departe, cel mai periculos din tara, depasind chiar si Rio de Janeiro , pe care cei mai multi turisti il cunosc dupa favelas, celebrele mahalale.

Mogadishu, Somalia – cu siguranta ati auzit la televizor de acest oras si problemele existente acolo. Orasul a avut probleme cu militanii Al Shabaab facand zona nesigura pentru cetateni si pentru turisti. Chiar daca SUA au trimis consilieri militari pentru a ajuta autoritatile sa rezolve aceasta situatie, problemele sunt departe de a fi rezolvate.

Nairobi, Kenya – Africa este un continent cu o lunga istorie de violenta si razboi, iar Nairobi a suferit extrem de mult. Aflat in Kenya, o tara frumoasa, cu multe de oferit, orasul este insa atat de periculos incat este scos de pe itinerariile turistilor. Nairobi este considerat deosebit de periculos pentru femei, dar nimeni nu ar trebui sa mearga in jurul orasului pe timp de noapte din cauza militantilori Al Shabaab.

Chihuahua, Mexico – un oras cu mari probleme, in ciuda numelui, si asta pentru ca este pe ruta pe care se transporta cocaina catre Statele Unite. Cartelurile de droguri au preluat zona si nu este neobisnuit sa vezi focuri de arma trase la intamplare pe strazi.

Cali, Colombia – in multe orase din America Latina violenta cartelurilor de droguri abunda, si Cali nu este o exceptie. Cu aproape 80 de omucideri, nu este un loc foarte sigur de a trai. Columbia nu a avut niciodata un mare renume si este putin probabil sa devina o destinatie turistica prea curand.

Booking.com

Check Also

De ce e bine sa mergem in vacanta?

Vacantele aduc beneficii nu doar celor care promoveaza cat si celor care isi aloca o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


three × 4 =

Booking.com