Home >> Energie >> Celule solare ieftine care transforma energia solara in hidrogen

Celule solare ieftine care transforma energia solara in hidrogen

Cercetatorii din domeniu incearca de mult timp sa gaseasca o modalitate de stocare a energiei captate care sa fie ieftina si durabila. Printre ultimele reusite din domeniu se numara si celulele solare care preiau lumina solara si o transforma in hidrogen. S-ar putea spune ca este o idee gresita, lumina solara ar trebui convertita in electricitate. Dar, prin convertirea in hidrogen se pot crea celule de stocare care la randul lor pot alimenta masina sau cladirea in care se afla fara sa mai depinda de energia solara.

Solutia, care a fost descrisa drept un sistem de „impartire a apei” imparte apa in elementele sale constitutive, hidrogen si oxigen si poate converti peste 12% din energia solara primita. Este o valoare inca mica, fiind vorba de un prototip, dar o valoare destul de apropiata de cea a celulelor solare „clasice”, unele dintre ele reusind doar 16% conversie lumina in electricitate.

Un alt avantaj al acestor celule il constituie materialele din care sunt fabricate, nichel, fier si perovskit, un mineral abundent care a fost descoperit recent si care poate imbunatati eficienta celulelor solare. Chiar si asa, va fi nevoie de teste suplimentare inainte ca aceste celule sa intre in productia de masa.

Booking.com

Check Also

Stocarea de energie in rezervoare de sare ar putea fi solutia pentru bateriile de mare densitate

Alphabet, compania mamă a Google, are o divizie experimentală numita X care se concentrează pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com