Home >> Energie >> Celule solare pe cladiri si pe masini

Celule solare pe cladiri si pe masini

Cercetatorii de la UCLA au dezvoltat un nou tip celule solare transparente, care ar putea fi folosit pe geamuri, trape auto, ecrane de smartphone-uri și alte suprafețe transparente pentru a recolta energie de la soare. Dezvoltat pentru prima oară în 2012, cercetatorii  aproape au dublat eficiența acestei tehnologii si sunt aproape de a le face viabile comercial.

Dispozitivul solar este compus din două celule solare subtiri de polimer, care pot fi realizate în nuanțe de verde deschis și gri pana la maro si care le permite să fie adaugate pe suprafețe de clădiri sau alte structuri. Celulele solare absorb mai multa lumina decât dispozitivele solare cu un singur strat prin utilizarea unei porțiuni mai largi a spectrului solar și încorporarea unui strat de material nou între cele două celule, ceea ce duce la reduce pierderilor de energie.

Numit structura organica transparenta fotovoltaica in tandem (TOPV), tehnologia a avut inițial un randament de doar 4 la sută, dar echipa de la UCLA a ajuns acum la 7,3 la sută.

„Utilizarea a două celule solare cu materiale noi produce aproape de două ori mai multa energie decat am observat inițial”, a declarat Yang Yang, un profesor de inginerie. „Noi anticipam ca acest dispozitiv va oferi noi utilizari pentru celule solare, inclusiv crearea de ferestre solare pe case și clădiri de birouri.”

 

Via Treehuger

Booking.com

Check Also

Top energii alternative pentru viitor

Nu mai este pentru nimeni un secret faptul ca sursele actuale de petrol, gaze si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com