Home >> Tehnologie >> Cercetatorii au aratat modul in care pot comunica mintile umane

Cercetatorii au aratat modul in care pot comunica mintile umane

Pentru prima data neurologii au demonstrat viabilitatea comunicarii directe si complet neinvazive intre doua minti umane. In mod remarcabil, experimentul a permis subiectilor sa schimbe cuvinte mintal, chiar daca se aflau la 8000 de km departare.

Este echivalentul neuroscientific al mesageriei instant. Doi subiecti umani, unul in India si unul in Franta, au transmis cu succes cuvintele „hola” si „Ciao”, intr-o transmisie asistata de calculator cu ajutorul unei aparat pentru encefalograme conectat la Internet  (EEG) si folosind o tehnologie de stimulare transcraniana magnetica asistata de robot.

Nu a fost cea mai eleganta transmisie, dar reprezinta un pas important in realizarea transmiterii de informatii in mod telepatic, astfel incat pentru prima data avem dovada unui schimb de cuvinte intre doua persoane folosind gandurile.

In acest experiment, o echipa interationala de cercetatori au recrutat patru participanti, dintre care unuia i s-a atasat interfata creier-calculator (BCI-brain computer interface), acesta fiind originatorul. Ceilalti trei participanti au fost alocati la intefata calculator-creier (CBI -computer brain interface) pentru a primi mesajele care erau transmise catre ei.

Folosind EEG, cercetatorii au tradus cuvintele „hola” si „ciao” in limbaj binar si apoi au trimis rezultatele din India in Franta. La locatia celor trei destinatari mesajul a fost transmis datorita unei stimulari mintale non invazive numita fosfene – flash-uri de lumina in vederea lor periferica. Lumina a aparut in secvente numerice care au permis receptoarelor sa decodeze datele din mesaj.

 

Via io9

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com