Home >> Tehnologie >> Cercetatorii au creat pile de combustie ultra-eficiente care captureaza si convertesc carbonul din atmosfera

Cercetatorii au creat pile de combustie ultra-eficiente care captureaza si convertesc carbonul din atmosfera

Cresterea nivelului de CO2 in atmosfera poate fi abordata in trei moduri: dezvoltarea surselor alternative de energie cu emisii scazute, captarea si stocarea carbonului (CSC) si captarea carbonului si refolosirea lui.

Cercetatorii de la Universitatea Princeton spun ca au dezvoltat o tehnica care foloseste două dintre aceste trei modalitati prin utilizarea energiei solare pentru a transforma CO2 in acid formic.

Fabricat din piese prelucrate usor de obtinut, celula electrochimica consta din canale care transporta lichid, inconjurata de placi de metal de dimensiunea unui cutii mici dreptunghiulare. Printr-un proces de optimizare, cunoscut sub numele de adaptare a impedantei, echipa a fost capabila sa potriveasca puterea generata de panoul solar la cantitatea maxima de energie a celulei electrochimice astfel incat sa maximizeze eficienta sistemului.

Conform cercetatorilor, in acest fel, ei au reusit sa se apropie de o eficienta energetica de 2 la sută prin stivuirea a trei celule electrochimice impreună. Ei sustin ca aceasta celula este de două ori eficienta decat fotosinteza naturala si are cea mai bună eficienta energetica realizata pana in prezent cu ajutorul unui dispozitiv fabricat de om.

Acidul formic, care se gaseste in veninul de furnici, are in prezent o mare varietate de aplicatii, cum ar fi un conservant și agent antibacterian in hrana animalelor si pentru producerea de sare formica, care este folosita ca agent de dezghetare pentru piste de aeroport. In plus, ea are un potential de stocare a energiei solare in celule de combustibil.

Sursa: Princeton

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


four × two =

Booking.com