Home >> Transport >> China ar putea fi cea mai mare piata de vanzare pentru masinile electrice

China ar putea fi cea mai mare piata de vanzare pentru masinile electrice

Poluarea in orasele chineze este cunoscuta la nivel mondial in ciuda eforturilor autoritatilor guvernamentale de a stopa acest fenomen. Chiar daca unele masuri temporare au avut efect, acestea nu rezolva de fapt problema de fond, cauza pentru care poluarea ajunge la valori cu mult peste limita admisa.

O posibila solutie care ar rezolva macar partial problema poluarii din cauza masinilor aflate in circulatie ar fi inlocuirea lor cu masini electrice. China ar putea deveni astfel cea mai mare piata de vanzare pentru aceste masini si trendul actual indica faptul ca se doreste o schimbare in acest sens. Guvernul chinez ofera subventii pentru masinile electrice si aplica taxe suplimentare pentru masinile cu ardere interna. In 2014 existau peste 70.000 de masini electrice in aceasta tara si vanzarile pe 2015 par sa fie si mai bune.

In plus, orasele din China incurajeaza cetatenii sa cumpere aceste masini si in plus, intervin asupra modului in care se circula prin circulatie alternativa in functie de numarul masinii, restrictii care insa nu se aplica masinilor electrice. Producatorii auto la randul lor au inceput sa foloseasca aceasta facilitate pentru a vinde masini electrice de mici dimensiuni si ieftine. Warren Buffet este unul din actionarii BYD, o companie chineza care produce baterii si masini electrice, iar investitiile facute in aceasta companie s-au concretizat deja in flote de autobuze si taxiuri electrice vandute in diverse tari. Inclusiv in Romania au fost testate autobuze electrice produse de aceasta companie si este foarte posibil ca acestea sa apara in curand in marile orase.

Regulile pentru emisiile poluante se vor inaspri in China in urmatorii ani. Honda deja prezice ca nu va mai putea vinde masinile sale in aceasta tara fara ca acestea sa aiba cel putin o un motor electric, chiar daca asta implica masini hibride. Este de asteptat ca si ceilalti producatori auto care vand in aceasta tara sa isi schimbe strategia de vanzare pentru a se adapta la noile cerinte.

Booking.com

Check Also

Tarile in care nu se vor mai putea cumpara vehicule non-electrice dupa 2040

Vehiculele electrice (VE) devin mai ieftine și mai eficiente si incep sa înlocuiasca autovehiculele pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com