Home >> Tehnologie >> Chinezii printeaza 10 case si le ansambleaza intr-o singura zi

Chinezii printeaza 10 case si le ansambleaza intr-o singura zi

Compania WinSun Decoration Design Engineering Co din Shang Hai a avansat in stiinta printarii 3D, reusind sa printeze cu aceasta tehnologie partile necesare pentru a construi si ansambla 10 case. Acestea au fost construite cu precadere din beton combinat cu alte materiale pentru diverse intrebuintari.

Imprimarea 3D a devenit relativ banala – studentii de pe tot cuprinsul tarii printeaza mici obiecte pentru divertisment sau in scop educational. Si chiar daca se apropie timpul cand fiecare vom avea o imprimanta de acest fel in casa pentru a crea diverse obiecte, actiunea adevarata pare sa se intample in sectorul constructiilor. Exista voci care spun ca in viitor va dura doar o ora sau mai putin pentru a printa o casa, ceea ce va duce la reducerea de costurilor catre zero. Iar China pare sa fie in avangarda acestui trend.

Compania WinSun nu a printat casele in intregime, in schimb au printat partile principale folosind beton (cu constructii sau deseuri industriale adaugate pentru a ajuta la reducerea costurilor)  pe post de „cerneala”. Partile s-au uscat rapid si au fost folosite pentru a ansambla o casa cu suprafata de 195 mp. Puristii vor argumenta ca aceasta nu este o printare efectiva folosind tehnologia 3D, dar rezultatul este acelasi – foarte putina forta de munca, materiale ieftine si valoarea casei foarte mica (aproximativ 4800$).

Casele construite in China sunt in contrast evident cu un proiect ce se intampla in Amsterdam , unde o echipa a inceput sa lucreze la un proiect care are drept scop de a imprima o intreaga casa de 13 camere, inclusiv o parte din mobilier, toate intr-o singura imprimare. Perioada este de trei ani, iar produsul finit va ridica probabil costul la milioane de euro.

Pentru a imprima partile caselor, WinSun a folosit o imprimanta gitant: 150 m lungime pe 10 metri latime si 6 metri adancime. Spre deosebire de alte companii, planuieste sa foloseasca imprimanta pentru a incepe printarea de case pe care sa le vanda clientilor. Pentru asta, firma si-a anuntat intentia de a deschide 100 de centre de reciclare, cate una la fiecare 300 km, pentru a converti deseurile intr-o solutie necesara care sa fie adaugata in beton. Datorita pretului redus, casele sunt perfecte pentru zonele calamitate sau persoanele care nu dispun de posibilitati materiale.

Imagini via 3ders

Via Phys.org

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


three + thirteen =

Booking.com