Home >> Tehnologie >> Cinema pentru acasa

Cinema pentru acasa

Tehnologia avanseaza intr-un ritm fara precedent si devine accesibila tuturor, permitandu-ne sa ne bucuram de comfortul casei si de ultimele inventii din domeniu. Multe inovatii tehnice apar zi de zi si la fel de multe sunt date uitarii, ca sa amintim doar de casetele video si audio, CD si DVD-urile care acum par atat de invechite, odata cu trecerea la tehnologii mult mai avansate si durabile. Pana acum ceva timp, existenta unui radio era un avans tehnologic extrem. Au urmat apoi televizoarele, dvd-urile etc si lumea s-a schimbat complet.

Atunci cand vine vorba de divertisment in casa, printre primele produse luate in calcul este un sistem multimedia care sa ofere o calitate cat mai buna a sunetului si imaginii, sa fie usor de utilizat si durabil. Achizitia unui sistem home cinema Sony, Panasonic, Bose sau orice alta marca este o alegere ce pune la grea incercare simturile si finantele in unele cazuri. Zeci de site-uri specializate ne indica ce sa alegem, care produs este mai bun si ce facilitati are iar zecile de oferte si promotii fac alegerea si mai grea.

Spre exemplu, un sistem Sony BDV-E4100 are o putere de 1.000 W, doua boxe inalte, doua boxe satelit si un subwoofer care va vor misca. La propriu. Calitatea sunetului face ca experienta sa fie completa, sa induca spectatorii in mijlocul actiunii, fie ca e vorba de un film sau de muzica. Acustica este poate principalul aspect care trebuie luat in considerare, pentru experienta pe care o ofera si fara de care imaginea n-ar insemna prea mult.

Pentru o lunga perioada de timp ne-am lovit de cablurile atarnate din diverse aparate. Astazi totul se minimizeaza dar creste in putere. Internetul si transmisile prin retele locale au fost visul indeplinit al pasionatilor de divertisment. Acum se poate face streaming online sau in retea la calitate HD. Un sistem central de marimea unei carti gazduieste toate facilitatile care inainte ocupau o camera intreaga. Televizorul a deveni inteligent, si impreuna cu sistemul audio ofera filme la calitate de cinema dar in intimitatea casei. Telefonul are o putere cu mult peste a tuturor sistemelor existente cu foarte putin timp in urma, devenind un calculator portabil.

Tehnologia se combina si avem azi sisteme multimedia care se controleaza prin intermediul tabletelor si telefoanelor mobile. Ele insusi sunt la randul lor sisteme multimedia la purtator. Devenite din ce in ce mai performante, usoare si facile, tabletele sunt folosite atat pentru a comanda un sistem multimedia existent sau pentru a functiona ca unul independent, iar daca se strica pot fi reparate usor intr-un service tablete in Bucuresti sau in tara.

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com