Home >> Social >> Viata copiilor din intreaga lume se imbunatateste

Viata copiilor din intreaga lume se imbunatateste

Ultimii 20 de ani au adus imbunatatiri majore pentru situatia copiilor din intreaga lume, dar mai sunt inca multe de facut.

Este din ce in ce mai bine pentru copii din lume, cele mai multe dintre ei, oricum. Raportul pilot al UNICEF arata modul in care situatia la nivel mondial pentru copii s-a îmbunatatit in ultimii 20 de ani. Există mai puține decese timpurii, mai putin boli, un acces mai bun la canalizare, apa curata, educatie si alimente.

De exemplu, in 1990, doar aproximativ jumatate din toti copiii au fost la scoala primara. Acum, mai mult de 80% face acest lucru. Exista o scădere de 37% a numărului de copii care au de probleme de crestere. Programele de imunizare au efect, rujeola a ucis 86.000 de copii în 2012, in scadere de la 482.000 in anul 2000.

Imbunatatirile sunt inegale, totusi. De exemplu, exista incă la fel de multe decese in Africa Sub-Sahariana ca si in 1970, cu toate ca rata mortalitatii a scazut la nivel global. In 2012, mai mult de doua milioane de copii sub cinci ani au murit in Asia de Sud. Sansele de viata raman mici pentru milioane de oameni, chiar daca in America Latina si Orientul Mijlociu s-au facut progrese majore. Exista inegalitate mare in servicile de baza. De exemplu, cei mai saraci copii au de trei ori mai putine sanse sa se ​​fi nascut cu ajutorul unui insotitor instruit.

Foarte multi copii la nivel mondial (2.2 miliarde!) sunt fortati sa muncearca, sa se casatoreasca la varste fragede si sunt batuti. Pana la 15% dintre copii lucreaza pentru a-si asigura traiul, renuntant la educatie si dezvoltare. Peste 10% din fete sunt casatorite inainte de a implini 15 ani.

Via Unicef

 

Booking.com

Check Also

De ce cumparam mancare pe care nu o folosim niciodata?

Este un fapt binecunoscut ca oamenii cumpara si depoziteaza mult mai multa mancare decat au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


20 − 7 =

Booking.com