Home >> Energie >> Containerul mobil care genereaza energie solara

Containerul mobil care genereaza energie solara

Cu o simpla apasare de buton, acest container se transforma instant intr-o statie solara mobila: panourile solare ies din interiorul containerului si incep imediat sa genereze energie electrica oricand si oriunde este nevoie, fie ca se afla intr-o zona calamitata sau intr-un sat fara curent.

PowerCube a fost gandit ca un container care sa contina toate uneltele necesare pentru a genera energie electrica. In plus, avand o forma standardizata, poate fi transportat oriunde usor si rapid. „Poate fi transportat oriunde in lume, fie ca este transportat prin aer sau cu trenul sau vaporul, si imediat ce ajunge la destinatie poate genera si stoca energie” spune Corey McGuire, directorul de marketing al Ecosphere Technologies, compania care a dezvoltat dispozitivul.

Compania a petrecut sapte ani pentru a gasi cel mai bun design care poate genera cat mai multa energie in limitele date. Pentru ca dispozitivul poate avea mai multe panouri solare, poate produce cu pana la 400% mai multa electricitate decat ar fi posibil cu panouri instalate doar pe acoperis. Singura limitare actuala este data de puterea panourilor solare, dar acestea pot fi inlocuite in timp cu altele mai performante.

Primul model, lansat in aceasta luna, include si un generator de apa care extrage apa din aerul inconjurator. In interiorul containerului, exista spatiu suplimentar care poate fi folosit in diverse moduri, pentru un mic spital, o scoala locala, zona de dormit, orice se doreste.

Datorita design-ului cu panouri extensibile, containerul poate fi mutat usor dupa ce a fost instalat intr-o locatie, sa daca vremea se inrautateste, panourile pot fi retrase in interiorul containerului. Sistemul poate fi monitorizat si controlat de la distanta.

Booking.com

Check Also

Stocarea de energie in rezervoare de sare ar putea fi solutia pentru bateriile de mare densitate

Alphabet, compania mamă a Google, are o divizie experimentală numita X care se concentrează pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


eighteen − 3 =

Booking.com