Home >> Tehnologie >> Controleaza cresterea plantelor cu ajutorul telefonului mobil

Controleaza cresterea plantelor cu ajutorul telefonului mobil

Declarat ca unul din cele mai folosite obiecte de catre o persoana a secolului 21, telefonul mobil este folosit pentru diverse actiuni diferite fata de scopul sau initial. Mai exact, noua generatie de telefoane inteligente este folosita azi in domenii ca medicina, securitate, IT si mai nou, in verificarea culturilor. Cresterea fructelor si legumelor ar putea parea ceva imposibil intr-un mic apartament, dar o echipa de studenti de la MIT lucreaza la o solutie pentru ca gradinaritul indoor sa fie posibil cu ajutorul tehnologiei, prin folosirea telefonului mobil si a unui sistem de cultivare numit SproutsIO.

Acest sistem aeroponic care nu foloseste pamant consta intr-o unitate care pulverizeaza nutrienti periodic cu ajutorul unor senzoi care pot fi controlati in mod practic cu ajutorul telefonului mobil. Sistemul minimalist este echipat cu lumini si chiar o camera video, astfel incat se poate verifica situatia via Facetime cat timp sunteti plecati.

Creatorul produsului, un fost student MIT, Jenny Broutin Farah spune ca pana acum era foarte greu ca in apartamente sa existe sisteme de acest gen, pentru ca asta implica mersul la magazine de profil, obtinerea de informatii despre ce si cum trebuie facut si desigur, crearea sistemului. Solutia a fost crearea a ceva ce nu necesita tot acest timp si poate fi usor si rapid folosit.

Iar sistemul poate fi chiar eficient: SproutsIO foloseste cu 98% apa si 60% mai putini fertilizatori decat metodele conventionale, iar un singur sistem poate produce de 6 ori mai multe produse decat o cultura similara crescutain pamant. Unitatile pot fi puse separat in diverse parti ale apartamentului pentru a maximiza spatiul necesar si a beneficia de lumina. Restaurantele vor beneficia de aceste sisteme prin cresterea locala a ingredientelor pentru meniul lor.

Sistemul este in faza de testare beta si va fi pus la vanzare in aproximativ un an de zile.

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × one =

Booking.com