Home >> Tehnologie >> Creste-ti propriile legume si plante acasa in mod automat

Creste-ti propriile legume si plante acasa in mod automat

Sistemele hidroponice ofera o multime de avantaje fata de gradinaritul traditional pe bază de sol, inclusiv utilizarea unor cantitati mai mici de apa, un control mai bun asupra nutrientilor, precum si posibilitatea de a avea recolte mai repede si mai mari. Chiar daca nu va inlocui sistemul traditional, in anumite situatii, cum ar fi gradinile de interior sau mici spatii  de gradinarit, hidroponia poate fi o metodă eficienta de a produce alimente proaspete pe tot parcursul anului.

Prin combinarea aparatelor necesare pentru a cultiva plante in interior – inclusiv iluminatul si ventilatia – cu o serie de senzori inteligenti, acest sistem hidroponic simplu de utilizat ar putea face ca cresterea plantelor si legumelor sa fie accesibila si amuzanta, permitand, cum spun creatorii, ca „oricine, chiar si fara niciun fel de cunostinte de gradinarit sa il foloseasca ca un gradinar cu experienta.”

Sistemul Niwa a fost dezvoltat de catre un inginer care a realizat ca sistemul nostru alimentar actual, care depinde de transportul de produse proaspete pe distante lungi, nu are niciun sens pentru el, asa ca s-a gandit sa schimbe acest fapt. Creatorul s-a concentrat pe utilizarea tehnologiei pentru a face procesul de crestere mai simplu, astfel incat toata lumea poate avea posibilitatea de a creste o parte din propria hrană, oriunde s-ar afla.

„Imaginati-va achizitia unei tehnologii complexe ecologice care poate fi pusa chiar in camera de zi. Niwa este un sistem hidroponic total automatizat care foloseste senzori si actuatori pentru a simula conditiile reale de mediu. Pentru a creste plante, trebuie doar sa spuneti aplicatiei ce planta ati selectat. Un program specific pentru acea planta va porni secventa de lumina si irigare si conditiile speciale pentru ca planta sa creasca. Pe masura ce planta creste, aplicatia va cere parerea, de exemplu, au aparut frunzele? Programul isi va ajusta setarile in functie de raspunsul dat pentru a oferi un sistem si mai bun pentru ca planta sa prospere.”

Pe langa faptul ca sistemul este automat si receptiv, design-ul este suficient de placut pentru a fi parte dintr-o camera si chiar ar putea reprezenta un mod placut de relaxare. Unitatile nu sunt suficient de mari pentru a creste un numar mare de legume si ierburi, dar s-ar putea dovedi o optiune viabila pentru a creste plante sau anumite ierburi pentru a suplini mancarea. Sistemul permite cresterea rosiilor, ardeiului, conopidei precum si mazare, salata verde, varza, spanac si telina cand e vorba de legume. Se pot creste insa si ierburi si plante medicinale, plante tropicale, flori si chiar capsuni. Proiectul este in curs de finantare pe KickStarter.

 

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


three × three =

Booking.com