Home >> Turism >> Cu familia in vacanta

Cu familia in vacanta

Mai este putin pana la inceperea sezonului estival si multi dintre noi si-au facut deja rezervarile catre diverse destinatii unde isi vor petrece vacanta impreuna cu familia. Pentru cei care calatoresc impreuna cu copiii, vacanta va fi plina de provocari diverse si necesita o pregatire minutioasa, in special atunci cand e vorba de copii mici. Iata cateva sfaturi de calatorie pentru aceste familii:

1. Inarmati-va cu rabdare. Incercati sa va relaxati si sa vedeti partea distractiva a calatoriei. Ganditi-va la aceasta vacanta ca o oportunitate de a petrece timp pretios impreuna cu familia, care trebuie sa se bucure de intreaga voastra atentie si implicare, atat prin participarea la jocurile copiilor cat si la aventurile din vacanta, astfel incat la intoarcerea acasa, copiii sa spuna ca a fost cea mai buna vacanta petrecuta vreodata.

2. Capturati momentele importante impreuna cu familia. Pe langa pozele de grup, oferiti copiilor camere foto ieftine cu ajutorul carora sa faca poze atunci cand vor si la ce vor ei. Se vor simti speciali si apreciati, ceea ce-i va face sa ia in serios momentele petrecute cu familia pentru a se putea lauda la intoarcere cu pozele facute de ei, poze care pot fi puse in albume personale.

3. Pregatiti cate un mic bagaj cu diverse lucruri, dar nu-i lasati pe copii sa se uite in el pana cand nu sunt pe drum. Vor aprecia faptul ca au produsele lor si vor petrece ore in sir cu produsele din bagajul lor. Ce puteti pune in bagaj in functie de personalitatea si hobby-urile lor: carti, coli de hartie, creioane colorate, guma, hainuta speciala, papusa preferata, jocuri, carti de joc, puzzle, brosuri despre destinatia voastra si de ce nu, un mic pachetel cu mancare mai speciala (snacks sau ceva ce nu le oferiti in mod uzual).

4. Nu uitati sa va jucati cu copii, chiar si pe drum. Desi daca sofati va fi mai greu, sunt diverse jocuri care pot fi jucate impreuna si timpul pe drum va trece mai repede.

5. Creati albume de vacanta – cumparati un mic jurnal si incurajati copiii sa creeze un album de vacanta in care vor pune poze, resturi de bilete din diverse destinatii turistice, brosuri etc. din locuri pe care le-au vizitat, iar sub fiecare trebuie scrisa locatia, data si participantii. Vor avea la final un album plin de amintiri pe care il vor pastra mult timp.

6. Nu uitati de mancarea pentru drum si apa de baut. In special daca veti calatori pe caldura, pana la destinatie veti avea nevoie de mancare si apa suficienta pentru toti.

7. Muzica da ritmul – puneti melodii care le plac copiilor sau diverse discuri care contin materiale care le plac acestora, precum povesti sau diverse emisiuni pentru copii.

8. Nu uitati de drumurile la toaleta – cereti copilului sa mearga la toaleta inainte de a pleca la drum, chiar daca nu pare sa aiba nevoie, intodeauna aceste solicitari apar ca un facut dupa ce s-a trecut de diverse locatii unde se putea folosi toaleta.In cazul celor mici, este necesar sa aveti la indemana o cantitate suficienta de scutece si servetele pentru aceste momente.

Calatorie placuta!

Booking.com

Check Also

In cautarea ofertelor de vacanta

Exista situatii in care vacantele nu pot fi planificate din timp sau avem nevoie sa …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com