Home >> Turism >> Cu rucsacul in spate – cele mai bune destinatii din lume

Cu rucsacul in spate – cele mai bune destinatii din lume

Pentru cei pasionati de calatoriile in lume si care vor sa simta pulsul locurilor pe care le viziteaza, rucsacul este principalul accesoriu pentru o calatorie ieftina si amuzanta in orice destinatie din lume. Iata o lista a celor mai interesante si ieftine tari pentru a merge in calatorie cu rucsacul in spate.

Una dintre cele mai ieftine tari pentru cei care merg cu rucsacul este Turcia, care are cate ceva de oferit pentru toata lumea. Cu un amestec unic de culturi dintre Est si Vest, peisaje specaculoase, Turcia este o tara minunata care poate fi absolut diferita de tara de origine a calatorului. Mancarea este gustoasa si accesibila. Exista zeci de festivaluri pretutindeni in tara si locatii de exceptie, de la ruinele antice din Troia pana la uluitorul Istanbul. Vizitați orasul vechi din Istanbul, Hagia Sofia și biserica Chora, si nu uitati de Marele Bazar, una dintre cele mai bune bazaruri alimentare din lume, care are mai mult de 4.000 de magazine întinse si dateaza din secolul al 15-lea.

Chiar daca Nicaragua nu este o destinatie turistica foarte populara si nu e plina de turisti, este una dintre cele mai bune si accesibile țari pentru mersul cu rucsacul in spate. Este o destinatie perfecta pentru cei care doresc sa experimenteze un amestec de salbaticie si pace, spatii larg deschise, vederi naturale minunate si culturi coloniale, fara a cheltui mult. Vizitati Granada pentru a vedea cladirile coloniale unice. Laguna de Apoyo, un fantastic lac vulcanic din Masaya, se află la 20 de minute de la Granada. Daca va ganditi sa vizitati Nicaragua, cel mai bun timp pentru a face acest lucru este din decembrie pana in februarie, cand e uscat si temperaturile sunt de aproximativ 32 de grade.

Thailanda este mereu plina de turisti. Aceasta tara este accesibila ca pret, are o cultura unica si oameni interesanti. Mancarea este ridicol de ieftina si foarte gustoasa. Cazarea este la fel de ieftina si de multe ori veti gasi cazare la localnici. Cu o viata de noapte vibranta, locatii exotice, Thailanda este cu siguranta una din cele mai bune tari pentru excursionisti.

Una dintre tarile traditionale pentru amatorii de drumuri cu rucsacul, Peru are paduri tropicale incredibile, ruine antice fantastice, peisaje uimitoare si plaje de nisip fabuloase. Machu Picchu este cu siguranta un loc care nu trebuie ratat. De la trasee andine la un amestec unic de istorie si fauna salbatica, acolo e ceva de a experimenta orice moment al anului. Capitala Peru, Lima, este, probabil, cel mai bun loc pentru a incepe calatoria. Cumparati o harta, o pereche buna de bocanci, invatati cateva cuvinte in spaniola si incepeti o aventura de neuitat in Peru.

Munte, mare, delta. Romania are aproape toate formele de relief necesare unei drumetii cu rucsacul. Vizitati zona Maramuresului cu bisericile si traditiile locale, zona Moldovei cu manastirile sale, Delta cu peisaje uimitoare, orasele vechi din Transilvania si bucurati-va de ospitalitatea romanilor si de un stil rural unic. Tot aici puteti vizita castele medievale precum cele din Sighisoara, biserica fortificata din Biertan, orasul saxon din Viscri, merge pe drumuri de munte prin rezervatii naturale cu cea mai mare populatie de ursi bruni din lume sau bucurati-va de frumusetea naturii la marginea marii.

Daca sunteti iubitor de aer liber si natura, atunci Costa Rica trebuie sa fie pe lista destinatiilor. Cu parcurile naturale frumoase, animale salbatice uimitoare, lacuri pure, plaje aurii si marea albastra, Costa Rica este un loc minunat pentru cei care merg cu rucsacul si apreciaza natura. Una dintre cele mai renumite atractii turistice din Costa Rica este Parcul National Corcovado, care oferă o gama largă de activitati și atractii. Parcul National Palo Verde este un loc perfect pentru cei care cauta linistea. Cand vizitati parcurile nationale din Costa Rica, asigurati-va ca va luati un costum de baie. Exista o multime de locuri unde se poate inota precum lacuri, cascade, izvoare termale.

Chiar daca nu este considerata o destinatie foarte sigura, India ofera o varietate incredibila de peisaje si destinatii. Este o destinatie ieftina pentru calatorii, cazare si mancare, comparativ cu alte destinatii de profil din lume. exista multe pensiuni pentru cei care merg cu rucsacul in spate. Chiar daca multe dintre ele nu vor oferi aer conditionat sau dusuri, cultura, mancarea autentica si atractiile turistice vor face sa merite aceasta experienta.

[endtab]
Booking.com

Check Also

Cu familia in vacanta

Mai este putin pana la inceperea sezonului estival si multi dintre noi si-au facut deja …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


twenty + 8 =

Booking.com