Home >> Sanatate >> Cum ne poate ajuta nanotehnologia

Cum ne poate ajuta nanotehnologia

Nanotehnologia promite foarte multe schimbari in viata oamenilor, in special in cazul rezolvarii defectelor si bolilor. De la particule nanometrice care transporta medicamentele catre creier si urechea interna, la biosenzori implantati care masoara semnele vitale si elibereaza doze de medicamente, potentialul nanotehnologiei este nelimitat.

Graficul de mai jos ilustreaza potentialul nanotehnologiei pentru fiecare sectiune din corpul uman, cu descoperirile existente in acest moment. Chiar daca valorile sunt afisate pentru America, problemele de sanatate semnalate exista pretutindeni avand diverse valori.

De exemplu, tulburarile neurodegenerative afecteaza 3 milioane de americani iar la nivel mondial 25 de milioane de oameni sufera de aceasta boala. Terapia nanotehnologica poate transporta medicamente direct in creier, reconstrui celulele bolnave si restaura functiile cognitive.

1 din 8 femei in America sufera de cancer de san. Nanosenzorii sunt de 1000 de ori mai sensibili decat mamogramele in depistarea cancerului iar nano-instrumentele pot identifica si distruge celulele canceroase.

Click aici pentru versiunea completa a graficului

cum_ne_poate_ajuta_nanotehnologia

Booking.com

Check Also

Schimbarile climaterice vor creste numarul bolilor infectioase in Europa

O invazie vastă și rapidă a Europei prin aparitia unor boli infectioase va avea loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


one × four =

Booking.com