Home >> Mediu >> Cum pot ajuta dronele la reducerea poluarii

Cum pot ajuta dronele la reducerea poluarii

Companiile de livrare incearca de ani buni de zile sa gaseasca modalitati de a reduce costurile cu livrarea pachetelor. Cei de la UPS au descoperit virand aproape tot timpul dreapta, au economisit aproape 38 milioane de litri de combustibil intr-o decada. Amazon a venit cu ideea de a folosi dronele pentru a livra pachete mici catre diverse destinatii, idee care a fost preluata si de alte companii.

Ultima idee in acest sens implica o drona cu 8 rotoare, numita HorseFly (Calul Zburator) si care „locuieste” in spatele unei masini de livrare unde se si reincarca cand este nevoie. Pe masura ce soferul isi face rondul cu masina, drona va livra o parte din pachete pentru a reduce timpul si costurile care vor ajunge pana la 2 centi per pachet, si nu in ultimul rand, poluarea generata de masina.

Drona nu va mai fi incarcata la fel de des ca in cazul in care ar livra produsele de la depozit pana la client, ci va reduce distanta prin reincarcarea in masina. In plus, in functie de sursa de energie pentru drona, incarcarea ar putea fi total nepoluanta. Daca se pune la socoteala si durata in care masinile de livrare nu vor mai face comenzi, in timp se va cunoaste impactul pozitiv al dronelor asupra mediului. In calcul trebuie luate si drumurile care nu vor mai fi facute de clienti pentru a-si ridica produsele din magazine.

O alta modalitate de a lupta impotriva poluarii o reprezinta folosirea dronelor ca mijloace de verificare a calitatii aerului, prin monitorizarea acestuia in timpul zborului. China foloseste sateliti si drone pentru a masura calitatea aerului in Beijing si in imprejurimi, iar proiectul se pare ca va fi extins in multe alte orase.

Satelitii si dronele capabile sa detecteze emisii poluante clandestine pe o arie larga si sa faca poze unor dispozitive cu diametrul de 4 centrimetii au fost folosite in orase ca Tangshan, Xingtai si Handan in nordul provinciei chineze Hebei, o zona foarte poluata care inconjoara Beijingul. Din noiembrie 2013, campania antipoluare a acoperit aproape 25.000 de companii, mai mult de 33.000 de site-uri de constructii și peste 65.000 de restaurante. Ca rezultat, aproape 2.000 de ateliere mici au fost inchise si 1.900 de fabrici si intreprinderi au fost amendate.

Booking.com

Check Also

China a inchis mii de fabrici care nu respectau standardele de poluare

China se află intr-un „război” total cu poluatorii care nu respectă standardele privind emisiile, închizând …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com