Home >> Social >> Cum pot fi convinsi copiii sa ajute la bucatarie

Cum pot fi convinsi copiii sa ajute la bucatarie

Bucataria este cu siguranta locul principal in cele mai multe case, astfel ca implicarea copiilor in pregatirea meselor poate deveni un mod fantastic de a petrece timpul impreuna si de a le preda o abilitate ce le va folosi pe tot parcursul vietii. Este, de asemenea, o modalitate foarte buna de a transmite mai departe retete pretioase ale familiei in timp ce se creeaza amintiri..delicioase.

Desigur, inainte de a fi implicati in gatitul unei mese, este necesar sa fie stabilite cateva reguli de siguranta pentru copil. Prin folosirea unor indicii apropiate varstei copilului, este necesar sa ii fie explicat modul in care trebuie folosite diverse ustensile, fie ca e vorba de pornirea unui aparat de paine sau utilizarea unui cutit. Trebuie sa inteleaga foarte bine ce si cum trebuie operate diverse lucruri care pot fi fierbinti sau un storcator de citrice, cuptor cu microunde, stocator de fructe etc. La fel de clar trebuie sa-i fie si faptul ca bucataria presupune curatenie, atat a mainilor sale cat si a produselor si ustensilelor pe care le foloseste.

A gati cu un copil alaturi presupune rabdare, drept urmare nu incercati sa-l invatati cand sunteti pe fuga sau cina trebuie sa fie gata la o anumita ora. Este bine pentru copil sa asocieze gatitul cu un sentiment placut si nu cu anxietate si nerabdare. Transformati bucataria intr-o sala de clasa. Ce face prajitura sa creasca? Cat inseamna un sfert de litru? Care este urmatorul ingredient care trebuie pus pentru a face paine? Apoi trasati diverse sarcini pe care le poate realiza singur, cum ar fi masurarea ingredientelor, aranjarea farfuriilor pe masa si orice altceva care il face sa se simta util si implicat.

Ganditi in portii mici si diverse. In loc de a face o portie mare de paste, incercati sa faceti cu ajutorul copilului diverse sortimente de mancare in portii mici. Astfel puteti controla cantitatea de branza, carne si legume pentru portia copilului si in plus, il veti incanta prin faptul ca isi alege ingredientele preferate. Mini pizza cu diverse topinguri, salate cu diverse ingrediente sunt cateva din alegerile posibile.

Mai mult, puteti lasa copilul sa planifice intreg meniul si implicati-l in pregatirea meniului ales de el, inclusiv prin mersul la piata pentru a vedea pretul diverselor produse pe care tot el le va cumpara. Daca sunteti pe cale de a achizitiona diverse produse pentru bucatarie, cereti-i sa caute cel mai bun pret pentru un storcator de fructe, aparat pe care il va folosi pentru a face diverse bauturi pentru intreaga familie. Permiteti inclusiv achizitia de diverse ingrediente care nu sunt in standard in reteta respectiva, dar care pot fi folosite impreuna.

Booking.com

Check Also

De ce cumparam mancare pe care nu o folosim niciodata?

Este un fapt binecunoscut ca oamenii cumpara si depoziteaza mult mai multa mancare decat au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com