Home >> Social >> Cum putem reduce costurile zilnice?

Cum putem reduce costurile zilnice?

Pentru orice persoana care plateste din buzunarul propriu diverse cheltuieli zilnice, reducerea costurilor sau cel putin, tinerea lor sub control reprezinta o lupta permanenta cu miile de oferte si posibilitati existente. Interesant este faptul ca putem reduce costurile prin diverse mijloace care nu implica costuri suplimentare, ci doar o mai buna administrare a resurselor existente.

Iata cateva informatii care ar putea ajuta la reducerea costurile zilnice:

– Geamurile si usile sunt principalele moduri in care se pierde caldura intr-o casa, iar geamurile care nu se inchid bine cresc factura de caldura cu pana la 25%. Izolarea termica a casei ar trebui sa fie o prioritate.

– 10 minute de dus inseamna peste 75 de litri de apa. Reducerea perioadei de dus ar putea reprezenta o scadere a costurilor la sfarsit de an.

– Becuri CFL (becurile fluorescente) functioneaza cel mai bine in camere in care sunt utilizate timp de cel puțin 15 minute. Stingerea si aprinderea lor frecventa scurteaza durata de viata si implica alte costuri.

– Tot legat de becuri, schimbarea becurilor incandescente cu cele fluorescente reduce consumul de energie cu pana la 75% iar becurile rezista de 10 ori mai mult. Cele mai eficiente becuri sunt insa becurile LED, care sunt mai eficiente cu peste 25% fata de becurile fluorescente.

– Alegerea de produsele concentrate sau cu ultra curatare care folosesc 50-60 la suta mai putin ambalaj, reduce nevoia de achizie repetata si curata la fel de bine

– Plantarea de copaci in jurul casei (pe partea de sud si de vest, pe cat posibil umbrind aparatele de aer conditionat acolo unde exista), va salva pana la 200 de euro pe an pentru racire si incalzire.

– Instalarea unui termostat programabil poate salva o suma estimata la 100 euro anual, daca este presetat sa raceasca sau sa incalzeasca casa la perioade prestabilite (cum ar fi înainte de a ajunge acasa de la locul de munca).

– Cumpararea de vase de toaleta cu debit redus poate reduce consumul de apa anual cu circa 100 de euro pentru o familie de patru persoane.

– Aparate de aer conditionat functioneaza cel mai bine – si conserva energia – atunci cand functioneaza intr-un ritm constant. Un aparat supradimensionat tinde sa se opreasca si sa porneasca in mod frecvent, deoarece raceste zona imediată din jurul unitatii foarte repede si apoi se opreste pentru ca termostatul intern crede ca s-a ajuns la temperatura solicitata, dar fara sa raceasca/incalzeasca toata camera.

– Producerea de caldura este cea mai mare cheltuiala intr-o casa, responsabila pentru 31% din totalul costurilor, in timp ce aerul conditionat „cheltuie” 12%.

– Oprirea consolei de jocuri si televizorului dupa ce copiii s-au jucat reduce factura cu peste 50 euro/an.

– Conducerea masinii cu cauciucurile lasate creste consumul de carburant.

– Oprirea permanenta a aparatelor electronice poate reduce factura anuala la curent cu 8%.

– Un robinet stricat care pierde o picatura pe secunda consuma 725 litri de apa pe luna.

– Inlocuirea unui frigider produs inainte de 1990, cu unul nou „Energy Star” economiseste suficienta energie pentru a lumina o casa medie aproape patru luni.

– Utilizarea de produse de curatenie mai mult decat cantitatea indicata nu va face rufele mai curate sau mai pufoase, doar va implica cumpararea de noi produse.

– Oprirea apei in timp ce ne spalam pe dinti economiseste pana la cinci litri de apa pe zi.

– Este mai ieftin sa se trimita un mail decat sa se printeze o pagina. Daca totusi se printeaza, este mai ieftin sa se printeze pe ambele parti.

Booking.com

Check Also

De ce cumparam mancare pe care nu o folosim niciodata?

Este un fapt binecunoscut ca oamenii cumpara si depoziteaza mult mai multa mancare decat au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com