Home >> Social >> Cum sa cauti un loc de munca cand esti inca angajat

Cum sa cauti un loc de munca cand esti inca angajat

Sunt multe motive pentru care cineva isi doreste sa schimbe locul de munca, fie ca e vorba de un salariu mai mare, un alt mediu de lucru, distanta pana la serviciu, copiii s.a.m.d. Ce trebuie facut pentru a gasi un nou loc de munca fara a renunta inca la locul de munca actual? Cum cautati un loc de munca astfel incat sa fim siguri ca vom gasi ceva si mai ales, acel ceva vi se potriveste? Iata o lista cu actiunile mandatorii necesare pentru a gasi de lucru intr-o alta firma, indiferent daca e vorba de locuri de munca in Bucuresti sau locuri de munca in Caransebes.

Chiar si profesionistii in domeniu sfatuiesc ca noul loc de munca sa fie cautat cat timp sunteti inca angajat. Este o actiune care se cunoaste la nivelul fiecarei firme dar asta nu inseamna ca va fi pe placul sefilor sau ca trebuie sa neglijati indatoririle actuale.

In primul rand, nu spuneti colegilor ca faceti asta si evident, nu spuneti asta sefului. Motivele sunt diverse, iar daca in cazul sefului, in functie de relatia existenta raspunsul este clar, in cazul colegilor s-ar putea sa va treziti ca locul de munca dorit v-a fost luat de acestia. Sau ca vor spune sefului, uneori si fara intentie, ca vreti sa plecati. Evident, s-ar putea sa fie si cazul in care colegii se bucura ca plecati, din diverse motive. Daca insa se afla despre dorinta de plecare, folositi acest prilej pentru a avea o discutie despre ce si cum se poate rezolva in firma actuala, daca este ceva de reparat.

Suna putin exagerat, dar se intampla. Asa ca atunci cand va uitati pe internet dupa angajari in Brasov, Bucuresti sau strainatate, e bine sa pastrati acest lucru pentru voi. In plus, daca nu anuntati pe nimeni ,atunci nici nu trebuie sa folositi ca referinta vreunul din colegi pentru a-l trece in CV, chiar daca este cel mai in masura sa dea mai multe informatii. Evident, nu publicati informatia in retelele sociale, este foarte posibil ca cineva sa afle de ea, mai ales daca sunteti un profesionist foarte „vanat” de firmele de recrutare.

O actiune care insa trebuie luata este sa va inscrieti, daca nu sunteti deja inscris, pe site-urile de profil, nu doar pentru a aplica cat si pentru a fi gasit. Profilul trebuie completat cat mai bine astfel incat sa puteti aplica oricand se iveste un nou job si desigur, oricine cauta pe acele site-uri sa isi poata face o idee clara despre cine sunteti si ce puteti face pentru firma lui daca v-ar angaja. Mai mult, incercati sa nu folositi calculatorul sau telefonul firmei pentru cautarea unui loc de munca.

Nu vorbiti niciodata de rau angajatorul actual. Cum se spune, lumea e mica si mai ales in domeniul afacerilor, informatia circula. Daca sunteti intr-o discutie cu potentialul viitor angajat, pastrati discutia in limitele politetii si profesionalismului, chiar daca motivul plecarii este altul si are legatura tocmai cu angajatorul actual.

Mai mult, solicitati intr-un mod politicos atunci cand sunteti la interviu, ca acea discutie sa fie pastrata confidential. Nu este nevoie ca informatia sa ajunga la seful actual si cei care recruteaza inteleg foarte bine acest lucru. Discutia cu noul angajator trebuie purtata in afara orelor de program sau cel mult in timpul pauzei de masa daca nu se poate altfel, dar daca specificati ca doriti confidentialitate veti gasi cu siguranta intelegere pentru a stabili o perioada care sa nu se suprapuna cu indatoririle actuale. Imbracati-va la fel ca pana atunci

Chiar daca va ganditi sa plecati, asta nu inseamna ca munca actuala trebuie facuta prost. Este acea idee de a va lasa loc de buna ziua oriunde mergeti. Oricat ar fi de greu, aceasta este cea mai buna perioada pentru a fi cel mai apreciat, pentru a va pastra reputatia si a pleca cu capul sus.

Booking.com

Check Also

De ce cumparam mancare pe care nu o folosim niciodata?

Este un fapt binecunoscut ca oamenii cumpara si depoziteaza mult mai multa mancare decat au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com