Home >> Transport >> Cum sa cumperi ieftin un bilet de avion

Cum sa cumperi ieftin un bilet de avion

Pentru cei pasionati de calatoriile cu avionul, achizitia unui bilet de avion devine o cursa pentru cel mai bun pret. Si nu este de mirare, in medie, diferenta de pret intre cea mai buna oferta si cea mai rea este uneori de cateva sute de euro, si asta fara sa includa preturile afisate in ultima saptamana inaintea zborului.

Companiile aeriene schimba tarifele in mod constant, de mai multe ori pe saptamana. Asa ca atunci cand e vorba de achizitia unor bilete de avion Bucuresti Bruxelles, timpul inseamna totul. Este recomandat deci sa se inceapa verificarea preturilor pentru zborul respectiv imediat ce s-a stabilit destinatia si modul de transport. Urmeaza apoi o perioada de verificari continue, cel putin odata pe saptamana pentru a vedea care sunt cele mai bune oferte. Iar atunci cand apare o oferta cu un pret bun, trebuie actionat imediat pentru ca s-ar putea sa nu fie disponibila prea mult timp. S-ar putea sa sune putin ciudat, dar achizitia unui bilet de avion este ca si cum s-ar juca la bursa.

Statistic, pretul cel mai bun pentru un bilet se obtine cu aproximativ 7 saptamani in avans. Prea devreme (peste 5 luni) si pretul va fi prea mare. Prea tarziu (doua saptamani), la fel, pretul va fi mult mai mare decat acum 3 saptamani. Perioada propice ar fi deci undeva intre 3 saptamani si 4 luni, dar cu conditia ca perioada zborului sa nu fie in sezonul estival sau in perioada sarbatorilor legale, caz in care rezervarile facute din timp ar putea economisi sume importante de bani.

In ce zile este mai ieftin? Marti si miercuri. Cel mai scump? Vineri si duminica. Diferenta per persoana dus intors ar putea ajunge si la 50 euro. Merita deci programate vacantele cu plecare de sambata pana luni decat de vineri pana duminica.

Cum se mai pot reduce cheltuielile? Prin achizitia de pe site-uri care ofera discounturi (click aici). Acestea strang oferte de la mai multe companii aeriene si le pot oferi la preturi mai mici, mizand pe numarul mare de rezervari.

Alte moduri prin care se poate ajunge la sume mici pentru biletul de avion:

– mixarea companiilor aeriene pentru intreaga calatorie. Este posibil ca preturile pentru drumul dus-intors cu aceeasi companie sa fie mai mari decat daca s-ar mixa companiile.
– abonarea la sistemele de alerta de pe site-uri de profil gen Bileteavion.ro
– verificarea de aeroporturi alternative la destinatie; cu cat sunt mai multe aeroporturi la destinatie, cu atat vor fi mai ieftine biletele.
– cautarea ofertelor de grup apoi verificarea preturilor per persoana, de multe ori companiile ofera pretul mai mare pentru grupuri care vor sa stea impreuna decat daca pentru acelasi zbor s-au lua bilete separat.

Booking.com

Check Also

Tarile in care nu se vor mai putea cumpara vehicule non-electrice dupa 2040

Vehiculele electrice (VE) devin mai ieftine și mai eficiente si incep sa înlocuiasca autovehiculele pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com