Home >> Turism >> Cum sa gasesti cazare ieftina

Cum sa gasesti cazare ieftina

Suma cheltuita cu cazarea in timpul calatoriei este de cele mai multe ori principala cheltuiala si care dicteaza bugetul. Desigur, exista si alternative mai ieftine in functie de locatie, facilitati incluse si altele, dar pentru cei care doresc sa calatoreasca dar sa beneficieze cat mai mult de confortul de acasa, cazarea reprezinta o investitie majora. Exista diverse modalitati de a gasi cazare ieftina, indiferent ca vorbim de cazare in Sinaia sau cazare Sibiu sau in orice alt loc din lume. Unele solutii abia isi fac aparitia in Romania sau sunt greu de gasit, dar cu siguranta exista multe variante de a calatori ieftin.

Unul dintre cele mai bune moduri de a obtine cazare gratuita este sa stai cu cineva care locuieste pe unde mergi. Stai cu un localnic care it va oferi un loc liber pentru dormit, ba chiar va deveni si ghidul si prietenul tau. Desigur, pentru a ajunge sa cunosti acel prieten, trebuie sa il gasesti, si pentru asta sunt prietenii comuni, site-urile de socializare si prietenii din alte vacante. Data viitoare cand cauti cazare ieftina Costinesti, tine minte: cel mai ieftin este gratuit.

Pensiunile sunt o altă optiune pentru calatorii cu buget limitat. In multe pensiuni, camerele sunt in stil dormitor cu toate facilitatile aflate la comun. Multe pensiuni ofera camere mici, single sau duble si sunt concepute pentru calatorii singuri sau cupluri. De asemenea, multe pensiuni oferă mai multe facilitati decat hotelurile, iar cele mai noi sunt in general foarte curate si bine ingrijite.

Schimbul de case de vacanta este iar una din optiunile cele mai ieftine pentru a calatori, atat individual cat si cu familia sau prietenii, pentru ca elimina costurile de cazare. Daca acest schimb este normal intre prieteni care locuiesc in orase sau tari diferite, acum a devenit din ce in ce mai folosit si intre persoane care nu se cunosc deloc. Schimbul se  gestioneaza prin intermediul numeroaselor pagini de internet si prin intermediul agentiilor de turism. Este un mod perfect de a vizita ieftin diverse orase si locatii unde cazarea este foarte scumpa, mai ales in cazul vacantelor mai lungi.

Inchirierea unei case pe termen scurt. Similar cu schimburile de case, inchirierile permite oamenilor sa ramana in apartamente mobilate in timp ce călătoresc. Aceste apartamente pot fi, uneori, mai ieftine decat hoteluri si ofera multe alte facilitati. Optiunea este foarte buna daca ai de gand sa iti petreci o saptamana sau mai mult intr-un singur loc. Vei primi toate confortul de acasa fara a cheltui o avere.

O varianta la fel de ieftina este agroturismul. Sejururile la pensiuni agroturistice iti permit sa vezi ce inseamna viata la tara, sa afli cum functioneaza utilajele, ba chiar sa te implici in munca efectiva. Pe langa acestea, pot exista diverse activitati organizate in aer liber, participarea la diverse festivaluri locale. Facilitatile variaza de la camping de baza pana la camere complet utilate, in functie de pensiune.

Ceva mai putin cunoscuta este cazarea la manastiri. Facilitatile sunt de cele mai multe ori spartane, si nu contin decat cel mult un pat si o masa simpla, pregatita de catre calugari sau calugarite. Manastirile sunt un loc prietenos si linistit, dar au de asemenea si cele mai multe interdictii.

Pentru cei care vor sa fie in contact cu natura, mersul cu cortul este o alta varianta ieftina si care nu implica decat efortul personal de a cara „casa” in spate, atunci cand nu merg cu masina personala. Exista locuri de campare unde se poate lasa cortul atunci cand se pleaca in drumetii si unde se poate face baie. Tot in aceasta categorie a casei la purtator intra si mersul cu rulota. Din pacate, investitia intiala este destul de mare dar o rulota poate oferi un confort superior cortului si multe alte facilitati.

Sa nu uitam si de rezervarile facute din timp, care pot reduce semnificativ costul cazarii pentru o perioada lunga de timp. Pe internet sunt zeci de site-uri care ofera optiuni de rezevare cu multe luni inainte si permit obtinerea de preturi cu mult sub cele care ar fi obtinute la momentul calatoriei.

Booking.com

Check Also

Cu familia in vacanta

Mai este putin pana la inceperea sezonului estival si multi dintre noi si-au facut deja …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


eight + 14 =

Booking.com