Home >> Transport >> Cum sa inchiriezi o masina

Cum sa inchiriezi o masina

Inchirierea unei masini poate fi solutia ideala pentru cei care nu doresc sa aiba grija de o masina zi de zi, sa plateasca taxe si impozite pentru un obiect pe care il folosesc foarte rar, dar si pentru cei care au nevoie sporadic de deplasare cu masina in detrimentrul altor forme de transport.

Sistemul de inchirieri auto („rent a car”) s-a dezvoltat si in Romania, concurenta fiind acerba pe piata. O cautare dupa car rental Romania sau rent a car Otopeni – cautare efectuata de obicei de straini care aterizeaza la aeroportul din acest oras – va returna cateva milioane de rezultate care indica in mod direct sau prin referinte de pe alte site-uri, cat de dezvoltata este aceasta industrie.

Multi dintre cei care n-au mai inchiriat niciodata o masina au diverse intrebari. Trebuie sa plateasca pentru asigurarea masinii? Nu este cazul, bunul este doar imprumutat temporar si proprietarul plateste pentru asigurarea masinii. Trebuie realimentat inainte de predarea masinii? Depinde de conditiile contractuale, dar de obicei, da, masina se preda in aceeasi stare cum a fost preluata sau se poate preplati consumul estimat.

Ce se intampla daca masina este stricata sau se strica? In contract este specificat faptul ca masina este in regula din punct de vedere tehnic si poate circula pe drum. In cazul in care masina se strica din diverse motive, se contacteaza firma de inchiriere. Totusi, inainte de a pleca, verifica impreuna cu agentul starea masinii pentru a evita discutiile ulterioare, in special pe cele legate de zgarieturi, pete si lovituri existente.

Cateva sfaturi pentru cei care doresc sa inchirieze o masina.  Comparati valorile de pe mai multe site-uri, inclusiv de pe site-urile agentiilor de turism. Spuneam de cautarile care se pot face; daca sunteti in Bucuresti cautati dupa rent a car Bucharest sau inchirieri auto Bucuresti. Verificati ca oferta sa reflecte pretul final, fara alte comisioane si taxe. Pe cat posibil, cereti ca masina sa fie ridicata din alta parte decat din aeroport pentru a scapa de diverse taxe locale. Calculati pretul benzinei si estimati consumul pentru a vedea ce solutie de realimentare este mai buna.

Pentru cei care au programul deja stabilit, rezervarea unei masini din timp poate aduce economii importante si optiuni mai multe, pentru ca vor fi mai multe masini disponibile din care se poate alege. Cand predati masina, incercati sa ajungeti la timp, nu vreti sa fiti taxat pentru inca o zi.

Poate cel mai important aspect de luat in considerare este daca aveti sau nu nevoie de inchirierea unei masini sau daca perioada dorita este necesara. Cel putin in cazul vacantelor s-ar putea sa vreti sa nu conduceti sau sa folositi alte optiuni locale. Pe de alta parte, daca vacanta implica destinatii multiple, atunci inchirierea din timp este cel mai bun lucru.

Booking.com

Check Also

Tarile in care nu se vor mai putea cumpara vehicule non-electrice dupa 2040

Vehiculele electrice (VE) devin mai ieftine și mai eficiente si incep sa înlocuiasca autovehiculele pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com