Home >> Turism >> Cum se poate calatori ieftin cu avionul

Cum se poate calatori ieftin cu avionul

Rezervarea biletelor de avion pentru vacanta ar trebui sa fie o actiune simpla si rapida, si totusi petrecem foarte mult timp incercand sa gasim cea mai buna oferta. Site-urile specializate sunt de mare ajutor, dar chiar si asa este nevoie de ceva mai mult decat o cautare pe site pentru a gasi bilete la preturi convenabile. Iata cateva idei pentru a gasi cele mai ieftine bilete de avion.

Pretul biletelor de avion poate depinde de ziua saptamanii, perioada anului si sarbatorile existente. De exemplu, este cunoscut faptul ca in August biletele de avion sunt mai scumpe pentru a calatori in Europa, aceasta fiind perioada concediilor pentru majoritatea europenilor.

Prin urmare, este intotdeauna mai ieftin sa calatoriti plecand in mijlocul saptamanii decat in week-end, pentru ca multi oameni folosesc week-end-ul pentru city break sau pentru diverse iesiri scurte. Pretul va fi mai mic si daca plecati dupa perioada sarbatorilor. In fiecare dimineata sau noaptea tarziu biletele sunt mai ieftine, din cauza numarului redus de calatori. Inainte de a pleca si timpul va permite, incercati mai multe date de plecare si sosire, chiar si diferenta de o zi poate insemna economii importante.

Folositi diverse site-uri de specialitate pentru a gasi cea mai buna ruta catre destinatie sau zone apropiate destinatiei. De multe ori este mai ieftin sa mergeti cu avionul pana la aeroportul x de unde sa luati o masina pana la destinatia finala, mai ales cand rezervarea este facuta in ultimul moment sau destinatia principala este foarte cunoscuta si aglomerata. In cazul destinatiilor foarte aglomerate, acestea au de obicei un al doilea aeroport secundar (ex Otopeni si Baneasa), unde puteti ajunge cu avioanele low-cost, scutind sume importante de bani decat daca ati ateriza direct pe aeroportul principal.

Pe cat posibil incercati rute alternative, chiar daca asta implica un ocol. S-ar putea sa fie mai ieftin sa zburati catre Londra si de acolo sa luati un bilet catre Amsterdam , decat sa zburati direct catre acest oras. Folositi cat mai multe site-uri de profil pentru a gasi cea mai buna oferta, de multe ori ofertele prezentate pe site si care apar la cautare sunt promovate de diverse companii pentru a-si creste numarul de calatori, dar asta nu implica neaparat si cel mai bun pret.

Tot legat de cautarea pe site-uri specializate, daca sunteti intr-un grup, incercati sa „impartiti” grupul in parti mai mici. De exemplu, o cautare dupa 6 bilete de avion va returna cel mai probabil un pret mai mare decat cautarea de bilete pentru doua persoane si achizionarea a trei pachete, in loc de unul singur. Pentru a verifica, cautati intai dupa numarul membrilor din grup si apoi dupa valori individuale sau grupuri mai mici pentru a vedea diferenta.

Incercati sa folositi mai multe companii aeriene, mixarea lor ar putea aduce avantaje de pret. De exemplu, la plecare veti merge cu KLM iar la intoarcere veniti cu Tarom. Este posibil ca la data de plecare sau intoarcere, compania dorita sa nu aiba cea mai buna oferta, si atunci mixarea devine o solutie mai buna ca pret.

Pregatiti-va, pe langa pretul indicat, si de diverse alte taxe. Daca in cazul unor companii bagajele sunt incluse in pret, in cazul companiilor low-cost va trebui sa verificati cu atentie acest lucru. Unele dintre ele permit doar anumite bagaje iar pentru bagajele suplimentare, pretul s-ar putea sa fie mai mare decat pretul dorit.

Nu in ultimul rand, daca sunteti genul care calatoreste mult, inscrieti-va in diverse programe de loialitate oferite de companie, adaugati adresa de mail pentru a primi diverse oferte si reduceri, verificati des site-urile de profil pentru a gasi cele mai bune oferte. Retineti ca in cazul biletelor de avion, schimbarile de pret se pot face de la un minut la altul, deci inainte de a va apuca de o cautare, incercati sa aveti o idee clara despre destinatie si durata calatoriei.

 

 

Booking.com

Check Also

De ce e bine sa mergem in vacanta?

Vacantele aduc beneficii nu doar celor care promoveaza cat si celor care isi aloca o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com