Home >> Editoriale >> Cum vor arata culturile agricole in 2050?

Cum vor arata culturile agricole in 2050?

In 2050 vor fi inca 2.5 miliarde oameni pe Pamant, o cifra uriasa pentru o perioada atat de scurta. 80% dintre ei vor trai in orase si va fi nevoie de cresterea productiei de hrana cu 70% fata de valorile actuale. Azi, circa 80% din pamantul arabil este folosit pentru a produce hrana si cu toate acestea, peste 800 de milioane de oameni isi pun intrebarea ce vor manca maine. Din pacate, aproape 1.3 miliarde de tone de mancare sunt aruncate in fiecare an la nivel global…

Cei de la Philips s-au gandit sa schimbe modul in care se produce hrana prin crearea unei ferme automate, ferma Green Sense din Chicago. Nu este prima de acest fel, dar diferenta este data atat de marimea ei cat si de modul in care se deruleaza tot procesul.

Aceasta ferma interna acopera o suprafata de crestere de peste 28.000 de metri cubi distribuiti pe suprafata a 14 turnuri de cate 7.5 metri fiecare in doua camere cu climat controlat pentru culturi. Green Sense a lucrat cu Philips pentru a dezvolta retete de iluminat specifice pentru diferite culturi care sa ajute la cresterea randamentului. Becurile LED emit cea mai apropiata raza de lumina necesara pentru fiecare planta, astfel incat acestea pot fi crescute in interior fara a fi vreodata mutate afara. Pentru ca becurile LED nu se incalzesc, pot fi instalate aproape de plante iar faptul ca becurile pot fi programate pentru a produce diverse variatii de lungimi de unda, pot fi folosite pentru a creste culturi specifice.

Asistam la producerea de ferme agricole in interiorul cladirilor. Ferma Green Sense creste culturile folosind utilaje pentru a planta semintele si pentru a le pune apoi in rafturi care sunt stivuite, acoperind o suprafata mult mai mare decat daca ar fi plantate pe orizontala. Semintele germineaza iar apoi rasadurile sunt mutate din zona de germinare in capsula de propagare. Chiar daca pare ciudat in acest moment, este probabil modul in care va fi produsa hrana in viitor.

Booking.com

Check Also

Copilul tau este dependet de tehnologie?

Folosirea tehnologiei actuale de catre copii starneste dezbateri aprinse online si offline. Daca tehnologia este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + 14 =

Booking.com