Home >> Turism >> De ce e bine sa mergem in vacanta?

De ce e bine sa mergem in vacanta?

Vacantele aduc beneficii nu doar celor care promoveaza cat si celor care isi aloca o perioada din an pentru a se relaxa. Mai mult, vacantele sunt benefice pentru parinti, copii dar si pentru angajati si angajatori  pentru ca schimbarea ritmului de viata poate preveni probleme majore de sanatate care alfel ar duce la costuri suplimentare.

Pe plan fizic, exista o legatura stransa intre cei care nu isi iau vacante si probleme de sanatate. Multe dintre aceste probleme nu apar imediat dar in timp, mai ales in cazul celor care muncesc peste program, aceste probleme devin foarte grave, putand creste riscul de accidente vasculare cu 80% atat pentru femei cat si pentru barbati. In plus, oboseala fizica duce la scaderea capacitatii de munca si predispune la accidente.

Stresul cronic este un alt factor pentru care corpul uman incepe sa nu mai reziste in fata infectiilor, sa mentina functiile vitale si sa evite ranirile. Stresul duce la cresterea tensiunii arteriale, la probleme ale stomacului care la randul lor dau nastere altor probleme fiziologice.

Relaxarea psihica este la fel de importanta ca si relaxarea fizica. Vacantele diminueaza depresiile, imbunatatesc capacitatea mentala, readuc creativitatea si restabilesc capacitatea cognitiva si vocabularul la valori normale. In plus, legaturile de familie devin mai puternice, crescand astfel si comunicarea intre membrii si solidaritatea in cadrul familiei prin experientele traite impreuna.

Alegerea unei destinatii de vacanta trebuie sa tina cont de toti acesti factori pentru ca la intoarcere sa nu fim mai obositi decat la plecare sau cu alte probleme decat am plecat. Este deci indicat ca vacantele sa implice cu adevarat relaxare si nu munca (acele vacante de facut curat in casa) si sa implice locatii care sunt diferite fata de cele de acasa, pentru a simti cu adevarat ca sunteti in vacanta.

Booking.com

Check Also

Cum sa calatoresti cu bani putini

Calatoriile fac parte din viata noastra si ne ajuta sa intelegem mai bine lumea in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com