Home >> Turism >> Destinatii turistice de top in Europa

Destinatii turistice de top in Europa

Continentul european include zeci de limbi, culturi si obiceiuri apreciate de milioane de turisti de pretutindeni. Europa are un anumit farmec pentru calatori si un clasament al celor mai vizitate tari nu poate fi facut doar din prisma numarului de vizitatori, ci ar trebui sa includa multe alte aspecte care tin de satisfactia turistilor si recomandarea acestora. Iata cateva dintre destinatiile apreciate de turisti din intreaga lume.

Europa si Asia se intalnesc in Istanbul, unde arhitectura antica coexista cu viata moderna. Moscheile orasului, bazarele si baile turcesti sunt destinatii in care va puteti petrece intreaga vacanta. O vizita in Istanbul trebuie sa includa Moscheea Albastra (Hagia Sofia), vizibila din diverse zone ale orasului, palatul Topkapi si desigur, bazarul.

Roma , cetatea eterna, locul de nastere al imperiului Roman, este o destinatie pentru pasionatii de istorie. Aici se gasesc vestigii la fiecare pas si fiecare lucrare edilitara in oras este intrerupta pentru luni de zile din cauza ca tot timpul se descopera cate ceva. Orasul este un colaj intre viata moderna, piete în aer liber si site-uri istorice uimitoare. Vizitati Fontana di Trevi si aruncati o moneda pentru indeplinirea dorintelor, contemplati Colosseum si Pantheonul si incercati un expresso perfect inainte de a petrece o dupa-amiaza de cumparaturi pe Campo de’Fiori sau Via Veneto.

Londra , unde istoria se impleteste cu arta, moda, mancarea si monarhia. Turnul Londrei, palatul Buckingham Palace, Camden Market, in acest oras se gaseste o zi perfecta pentru fiecare. Vizitati Tate Modern si Royal Opera House. Daca va place moda, Oxford Street este destinatia perfecta. Descoperiti viata orasului prin zecile de oferte turistice locale care va prezinta orasul atat pe uscat cat si cu barca pe Tamisa.

In Viena, cafeaua nu este doar o bautura, este un mod de viata. A citi ziarul impreuna cu un produs de patiserie si o cafea este, conform UNESCO, un mod tipic vienez pentru petrecerea timpului. Cautati ghizi pentru a va ghida in meandrele orasului unde puteti admira arhitectura moderna dar si cea traditionala precum cea de la Palatul Imperial, Opera de Stat,  Kirche am Steinhof, sau la muzeul Kunsthistorisches.

Acest oras, plin de case colorate, canale si poduri, este una din cele mai pitoresti capitale europene. Traseul turistilor trebuie sa includa o vizita la casa Anne Frank, muzeul Van Gogh si la piata de flori. Inchiriati o bicicleta si alaturati-va miilor de localnici care merg pe strazile orasului, sau daca preferati, mergeti pe jos. O experienta memorabila este sa incercati sa locuiti intr-o casa pe apa in locul unui hotel.

Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, o vizita de-a lungul Senei, experienta perfecta in Paris combina petrecerea timpului liber cu mese savuroase si vizite la muzeul Luvru. Nu ratati o vizita la catedrala Notre Dame, cautati chilipiruri la Marché aux Puces de Montreuil sau mergeti la un spectacol special la Moulin Rouge.

Barcelona pare o destinatie ireala, poate si pentru ca Salvador Dali si-a petrecut o parte din viata aici iar arhitectul catalan Antoni Gaudí a gandit o parte din cladirile orasului. Intrati in biserica neterminata Sagrada Familia, creata de acest arhitect si vizitati apoi Park Güell. Savurato o sangria in Las Ramblas in timp ce urmariti artistii pe strada.

Canale si gondole, restaurante de exceptie si o atmosfera romantica de neuitat, Venetia este cu siguranta un oras de vizitat. Palatele si cladirile avand fundatiile in apa sunt o experienta unica si veti avea impresia ca sunteti intr-o pictura renascentista. Pentru a experimenta cu adevarat Venetia, trebuie sa mergeti la opera sau la un spectacol de muzica clasica, sa incercati pastele si produsele de patiserie si sa vizitati galeriile de arta. Evident, nu uitati de carnavalul venetian ce are loc in fiecare an in luna februarie, cand va puteti ascunde sub masti si cunoaste o lume total diferita fata de cea cu care sunteti obisnuit.

Booking.com

Check Also

In cautarea ofertelor de vacanta

Exista situatii in care vacantele nu pot fi planificate din timp sau avem nevoie sa …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com