Home >> Mediu >> Din 1970 pana azi au disparut peste 50% din animalele planetei

Din 1970 pana azi au disparut peste 50% din animalele planetei

Numarul animalelor existente a scazut cu 52% in ultimii 40 de ani, conform World Wildlife Fund (WWF). Indexul animalelor, care a masurat nivelul populatiei pentru mai mult de 10.000 de specii de vertebrate din 1970 pana in 2010, arata un declin major in populatiile de mamifere, pasari, reptile, amfibieni si fish.

Situatia este foarte grava in tarile in curs de dezvoltare, unde populatia animalelor salbatice a scazut in medie cu 58%. Cea mai grava situatie este insa in America Latina, unde peste 80% din animalele din aceasta regiune au disparut incepand cu 1970.

La nivel global, populatiile de animale de apa dulce au scazut cu 76%. Cifrele din acest an sunt si mai rele decat cele raportate in 2012, care au evidentiat un declint de 30% incepand cu 1970. Organizatia a atribuit aceste statistici noului mod de masurare, care spune ca reprezinta mai bine biodiversitatea din fiecare regiune, desi alti cercetatori au criticat aceasta metoda.

Oricum ar fi numarate, principala cauza a disparitiei biodiversitatii o reprezinta pierderea habitatului si degradarea zonelor. Padurile lumii, mlastinile, campiile, lacurile si alte habitate dispar pe masura ce omul avanseaza cu terenurile agricole, case, drumuri si alte constructii industriale.

Aproape jumatate din padurile originale ale lumii au disparut si inca sunt taiate intr-un ritm de 10 ori mai mare decat este posibila regenerarea lor. Si cum padurile tropicale contin peste jumatate din speciile Pamantului, disparitia a peste 17 milioane de hectare in fiecare an are un impact enorm asupra animalelor.

Raportul integral poate fi citit aici.

Booking.com

Check Also

Vremea extrema ar putea ucide zeci de mii de oameni pe an in Europa

Vremea extremă ar putea ucide peste 15o mii de persoane anual în Europa până în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


four × 3 =

Booking.com