Home >> Arhitectura >> Doi arhitecti romani au castigat competitia pentru centrul logistic al lui..Mos Craciun

Doi arhitecti romani au castigat competitia pentru centrul logistic al lui..Mos Craciun

Compania de constructii finlandeza Ruuki and Helsinki Design Week a decis sa organizeze un concurs special pentru arhitectii din intreaga lume, cerandu-le sa proiecteze un centru de logistica modern pentru un client special: Mos Craciun. Competitia a fost bine primita de arhitecti, care au trimis peste 240 de propuneri din 59 de tari, impreuna cu unele efecte vizuale uimitoare.

“Juriul a fost cu adevarat suprins atat de numarul mare de propuneri cat si de cantitatea si caliattea investita in aceasta competitie de catre participanti. Competitia a indicat clar faptul ca aceasta cladire poate fi imbunatatita drastic in termeni deeficienta, calitate arhitecturala si durabilitate” spune site-ul competitiei.

Proiectul castigator a venit de la doi arhitecti romani, Alexandru Oprita si Laurentiu Constantin, care si-au imaginat o cladire care este invizibila pe timpul zilei si care apare pe timpul noptii la fel ca Mos Craciun. „Punctul forte al acestei propuneri este posibilitatea de a expune ideea de supriza si magie la nivelul unei cladiri” au spus arhitectii.

Pe langa premiul cel mare, juriul a mai acordat si alte premii pentru proiecte interesante care au incercat sa aduca operatiunile lui Mos Craciun in secolul 21, vezi galeria de imagini.

 

Booking.com

Check Also

Acest „copac” inteligent are avantajele ecologice ale unei paduri mici

Planificarea unui oras nu este ceva simplu, mai ales cand se doreste o dezvoltare durabila …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com