Home >> Transport >> E-tickets

E-tickets

Sistemul de aviatie modern s-a schimbat foarte mult in ultimii ani. Incepand de la problemele de securitate pana la facilitatile existente in aeroporturi, au avut loc modificari majore pentru a raspunde cat mai bine timpurilor si solicitarilor actuale.

Un pas important a fost introducerea biletului electronic. Acesta permite calatorilor sa nu mai astepte dupa biletul in forma fizica ci sa primeasca toate informatiile pe adresa personala de mail. Sunt cateva avantaje majore ale biletului electronic:

– Nu se mai asteapta ca biletul sa ajunga prin posta de la expeditor, toate detaliile necesare imbarcarii in avion sunt disponibile in mailul primit
– Nu exista taxe suplimentare pentru livrare speciala sau alte taxe de emitere a noului bilet.
– Schimbarea itinerariului nu presupune emiterea altui bilet, este suficient schimbarea pe site-ul online si printarea lui din contul personal  sau din email.
– Daca se renunta la rezervare nu sunt necesare returnarea documentelor.
– Daca biletul electronic se pierde, e suficient sa fie printat din nou din email.

Odata cu introducerea biletului electronic, se estimeaza economii de peste 3 miliarde dolari pentru companiile aeriene doar pentru aceasta schimbare. In plus, procesarea biletelor este mult mai rapida si elimina problemele ce apareau in cazul biletelor clasice, ca sa nu mai vorbim de impactul ecologic asupra mediului prin salvarea a peste 50.000 de copaci in fiecare an.

Site-urile de rezervari ofera astazi aproape exclusiv doar bilete electronice pentru orice destinatie, fie ca vorbim de bilete avion Roma, bilete avion Barcelona sau pe cursele interne prin achizitia unor bilete avion Iasi. Sistemul este simplu si permite rezervari rapide si reduceri de preturi consistente. De retinut si faptul ca unele companii accepta sa faceti check-in (verificarea propriu zisa) online, ceea ce va scuteste de timpul pierdut la aeroport, ba mai mult, puteti alege inclusiv locul unde sa stati in avion. Multe companii permit atat bagaj de cala cat si bagaj de mana, avand totusi restrictii de greutate si marime in privinta amandoura. Este posibil ca pretul pentru aceste bagaje sa fie deja inclus in pretul biletului si daca este necesar, se poate plati pentru bagaje suplimentare.

Odata cu aparitia telefoanelor inteligente, au aparut si biletele electronice care pot fi scanate la aeroport pentru a permite imbarcarea. Sistemul este simplu, pe telefon apare un cod QR unic pentru fiecare pasager care este recunoscut de sistem si valideaza calatoria.

Booking.com

Check Also

Toate benzinariile mari din Marea Britanie vor trebui sa aiba statii de incarcare pentru masini electrice

Conform Auto Express, toate spatiile de servicii de pe autostrazi (benzinarii, mall-uri, hoteluri etc) precum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


13 − 4 =

Booking.com