Home >> Tehnologie >> Ecranul telefonului ar putea reincarca telefonul

Ecranul telefonului ar putea reincarca telefonul

Telefoanele inteligente de azi dispun de ecrane mari care, daca tehnologia se va dovedi fezabila, ar putea alimenta bateria telefonului, transformand ecranul intr-un panou solar transparent. Universitatea de stat din Michigan a reusit sa acest panou transparent care poate concentra lumina solara si care poate fi integrat in orice suprafata transparenta pentru a genera electricitate fara a bloca vizibilitatea.

Noua tehnologie se bazeaza pe mici molecule organice capabile sa absoarba anumite lungimi ale luminii solare care sunt invizibile ochiului uman. „Putem regla aceste materiale sa preia doar lumina ultravioleta si lungimile de unda in infrarosu” a spus profesorul asistent de inginerie chimica si stiinta materialelor, Richard Lunt. “Pentru ca materialele nu absorb sau emit lumina in spectrul vizibil, aceste materiale arata transparent pentru ochiul uman”.

Odata absorbite, razele de lumina sunt prinse si ghidate catre marginea unui plastic care concentreaza lumina catre celule fotovoltaice care genereaza electricitate. Acesta ar putea fi un avantaj enorm pentru aceasta tehnologie fata de tehnologia actuala a celulelor fotovoltaice, posibilitatea de a prelua razele de lumina din surse diverse fara a fi nevoie de soare. In plus, tehnologia aduce cu sine si un pret mai mic datorita costului mic cu materialele folosite.

Tehnologia este abia la inceput, poate converti doar 1% din lumina primita, comparativ cu cel putin 25% in cazul panourilor solare traditionale. Dar se doreste ca tehnlogia sa ajunga sa converteasca cel putin 5% din lumina primita, odata ce panourile vor fi optimizate.

Via Motherboard

Booking.com

Check Also

Ferme verticale in cladiri de birouri

Lipsa spatiului pe orizontala pentru culturi agricole ii face pe japonezi sa foloseasca fiecare loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × 3 =

Booking.com