Home >> Arhitectura >> Edificii religioase care si-au schimbat destinatia

Edificii religioase care si-au schimbat destinatia

Transformarea acestor biserici, manastiri si sinagogi in case, biblioteci si chiar cluburi nu a estompat respectul si maretia acelor cladiri. Fostele lacase de cult din intreaga lume pastreaza elemente arhitecturale originale cum ar fi tavane boltite, arcade, altare si ferestre cu vitralii in timp ce sunt adaptate la nevoile lumesti.

 

O biserica dominicana din secolul XIII din Masstricht, Olanda a fost transformata in Selexyz Dominicanen, o librarie imensa care se intinde pe 1200 metri patrati si care beneficiaza de toata eleganta cladirii, inclusiv pe inaltime prin cele trei etaje create.

 

O capela din Olanda care era in paragina a devenit acum o casa particulara. Ca multe alte biserici din acea zona, St. Jakobus nu mai servea scopului propus si era folosita ca un magazin de antichitati si chiar un loc pentru mici concerte tinute de-a lungul anilor. Arhitechii de la Zecc au venit si au scos mezaninul, au zugravit aproape toata suprafata in alb si au adaugat volume modulare care permit crearea de spatii inchise dar si camere foarte largi.

 

Calatorii se pot bucura acum de confortul unui hotel intr-o manastire din secolul XV. Manastirea The Crutched Friars este acum un hotelul Kruisheren si dispune de 60 de camere. Chiliile manastirii gazduiesc camerele oaspetilor in timp ce biserica in stil gotic contine receptia, sali de conferinta, o librarie, un boutique si o cafenea.

 

Barul Spirito Martini este o locatie de lux in Bruxelles cu trei baruri, cinci saloane diferite si o camera privata, toate construite intr-o fosta biserica anglicana. Toate elementele arhitecturale majore au fost pastrate, inclusiv un candelabru extravagant.

 

O sinagoga din East Village in Manhattan este acum un condo elegant cu trei etaje. Cu decenii in urma, sinagoga era divizata in mai multe module de locuit. Firma de arhitectura Manifold a reconectat spatiul interior pentru a crea o singura casa.

 

 

O biserica din secolul XIX este acum un spatiu de lucru pentru artisti, cu potential de a fi transformata in spatii mai mici pentru utilizare suplimentara. Biserica luterana inca mai arata la fel ca inainte in exterior, dar interiorul a fost impartit in camere separate folosind structuri de bambus.

 

 

O biserica moderna din Munster care a fost desacralizata si era in pericol sa fie daramata, este acum gradinita pentru copii. Firma de arhitectura care a castigat proiectul de reconstructie a transformat complet biserica intr-un loc de joaca impartit pe nivele.

 

 

 

Via Weburbanist

Booking.com

Check Also

Acest „copac” inteligent are avantajele ecologice ale unei paduri mici

Planificarea unui oras nu este ceva simplu, mai ales cand se doreste o dezvoltare durabila …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com