Home >> Tehnologie >> eTree, copacul care produce electricitate

eTree, copacul care produce electricitate

Tehnologia isi face loc in toate aspectele vietii noastre. O noua inovatie tehnologica este eTree, o sculptura ecologica dezvotata de inginerii israelieni si ansamblata sub forma de copac, avand panouri solare in loc de frunze. Acesta poate produce electricitate, ofera WiFi gratuit, poate incarca diverse dispozitive si chiar poate actiona ca un calculator prin crearea unei comunitati de utilizatori eTree.

Conform dezvoltatorilor, „copacul” poate suplini o varietate de functii pe langa cele indicate mai sus. Prin modul in care este construit poate deveni o zona de recreere, avand banci in jurul sau. Poate fi folosit pentru a incarca diverse dispozitive, de exemplu un frigider care sa raceasca apa, o cerinta necesara in Israel. Mai mult, noaptea este folosit pentru iluminatul stradal, inlocuind astfel vechii stalpi dar fara a necesita conectiuni suplimentare. Un astfel de sistem a fost prezentat joi la gradinile HaNadiv in apropierea orașului israelian Zihron Iacov.

Creatorii vor sa instaleze astfel de „copaci” in zonele urbane si rezidentiale, parcuri, centre culturale, trasee montane si oriunde este necesara existenta unui sistem autonom cu facilitati multiple. eTree functioneaza in mod automat cu foarte putina mentenanta necesara si poate furniza electricitate atat ziua cat si noaptea.

Designul a fost creat de artistul israelian Yoav Ben-Dov prin folosirea de tuburi de metal, sticla si alte materiale ce pot rezista in conditii dificile. Conform dezvoltatorilor, eTree poate produce 1400 W pe ora, adica in jur de 7 KW de energie zilnic. Dispozitivul va fi disponibil in curand si in China si Franta.

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


13 + ten =

Booking.com