Home >> Transport >> Experiment: in Franta oamenii vor fi platiti pentru a folosi bicicletele

Experiment: in Franta oamenii vor fi platiti pentru a folosi bicicletele

In Franta a inceput un experiment care va dura 6 luni, cu scopul declarat de a creste numarul celor care folosesc bicicletele. 20 de companii si institutii cu aproape 10.000 de angajati vor fi platiti cu 25 eurocenti per kilometru pentru a veni cu bicicleta la munca. Franta nu este prima tara din Europa care introduce acest sistem; Danemarca, Germania, Olanda, Belgia si Anglia au diverse scheme de recompensare a biciclistilor, in dorinta de a imbunatati sanatatea, reduce poluarea, consumul de carburant etc.

Ministrul Transporturilor din Franta, Frederic Cuvillier, spune ca transportul de marfuri si masinile personale beneficiaza deja de subventii (direct sau indirect), asa ca ideea de a plati oameni sa mearga pe bicicleta nu este deloc iesita din comun.

Scopul acestui proiect este de a creste utilizarea bicicletelor cu pana la 50%, de la nivelul curent de 2.4%, care inseamna cam 800 de milioane de kilometri pe an. Nu pare un scop greu de atins, tinand cont de experienta vecinilor lor: in Belgia, un program asemanator a ajutat la cresterea calatoriilor pe bicicleta cu aproape 8%. In fruntea listei este Olanda, unde s-a produs o crestere de 25% a calatoriilor pe biciclete.

Booking.com

Check Also

Toyota va renunta la motoarele cu combustie interna pana in 2040

Toyota încearcă să aduca noi  vehicule in gama prin sistarea producției de motoarele tradiționale cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com