Home >> Tehnologie >> Faceti cunostinta cu Jibo, simpaticul robot asistent

Faceti cunostinta cu Jibo, simpaticul robot asistent

Jibo este un robot foarte simpatic si aparent foarte inteligent, care va deveni un prieten apropiat al familiei incepand cu 2015.

Robotul a fost gandit pentru a deveni un asistent personal care sa ofere toate informatiile necesare atunci cand este nevoie de ele dar sa fie si amuzant si interactiv cu utilizatorii. Proiectul prezentat de Cynthia Breazeal, unul din pionierii roboticii de la MIT, este foarte interesant si ofera utilizatorilor un dispozitiv care este capabil sa inteleaga solicitarile si sa ajute in activitatile si treburile zilnice.

Robotul arata putin cu acea lampa simpatica creata de Pixar si ne reaminteste de Eve, prietena lui Wall-E, chiar daca nu este (inca) atat de avansat.

Jibo este in esenta un robot social, gata pentru a face diverse activitati in functie de persoana cu care interactioneaza si poate programa anumite activitati in functie de un anumit comportament uman.

Robotul de circa 30 cm inaltime are un ecran circular care ii permite sa exprime diverse actiuni si sa afiseze informatii sau continut digital. Jibo are de asemena o camera pentru a-l ajuta sa se orienteze si care poate fi folosita pentru a fotografia sau filma. Corpul este creat din trei segmente care se ajusteaza in mod continuu la schimbarile survenite, chiar daca robotul nu este gandit sa se deplaseze singur sau sa mute singur diverse lucruri.

Jibo este de asemena conectat la internet si poate accesa mesajele primite, afisa notificarile, date pe care le poate pastra in cloud. Poate inclusiv sa faca comenzi la restaurantul favorit si sa ruleze continutul dorit de utilizator.

Proiectul este adaugat pe Indiegogo si desi are nevoie de 100.000 de dolari pentru a incepe productia de serie, suma a fost dublata in acest moment. Un robot Jibo va costa 499 dolari si aproape toate solicitarile de livrare a unui robot inainte de a intra pe piata au fost deja adjudecate de catre sustinatori. In plus, sistemul de operare va permite crearea de noi facilitati pentru robot de catre dezvoltatori si va putea fi controlat folosind telefonul mobil sau o tableta.

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


two × 1 =

Booking.com