Home >> Featured >> Femeile insarcinate ar trebui sa evite complet sa manance ton

Femeile insarcinate ar trebui sa evite complet sa manance ton

O veste deloc placuta pentru femeile deja insarcinate. Mercurul din nivelurile superioare ale oceanelor s-a triplat incepand de la revolutia industriala, cel mai probabil de la arderea de combustibil precum carbunele. Pradatorii marini aflati in varful lantului trofic mananca multe creaturi mai mici care au la randul lor mici cantitati de mercur in corp, ducand astfel la o acumulare de mercur in tesuturi. Cum mercurul este solubil in grasimi si nu se elimina usor, concentratia de mercur din corpurile pestilor a crescut in timp..pana cand ajung pe platoul de mancare al oamenilor.

Acesta este motivul pentru care FDA (Food and Drug Administration) din SUA a emis recent noi recomandari pentru femeile gravide si parinti pentru a-i ajuta sa reduca aportul de mercur fie prin reducerea consumului de peste, fie prin trecerea la speciile care sunt mai putin susceptibile de a fi contaminate. Tabelul urmator arata valorile de mercur in miligrame raportate la cantitatea in kilograme (1 ounce = 28.3 grame). Se observa astfel ca peste ton prajit contine pana la 58 de micrograme de mercur la fiecare kg de ton.

FDA recomanda ca persoanele vulnerabile sa manance doar 2 sau 3 portii de peste pe saptamana si sa evite cele 4 tipuri de peste mentionate mai sus. Revista Consumer Reports a mers chiar mai departe de recomandarile FDA indicand femeilor gravide sa nu manance ton. Asta pentru ca fiecare mostra de ton testat a continut mercur, care poate avea un impact negativ asupra dezvoltarii copilului.

Via TreeHugger

Booking.com

Check Also

Schimbarile climaterice vor creste numarul bolilor infectioase in Europa

O invazie vastă și rapidă a Europei prin aparitia unor boli infectioase va avea loc …

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com