Home >> Tehnologie >> Ferma de pe acoperis

Ferma de pe acoperis

Urban Farmers este un sistem modular complet cu sere si containere de transport maritim, care poate crea o ferma acvaponica comerciala oriunde exista un spatiu pe un acoperis plat.

Dupa ce a experimentat cu unele sisteme mai mici, cel mai recent produs al companiei este un kit care permite instalarea unei ferme complete pentru utilizare comerciala. Sistemul modular include sere, containere de transport maritim modernizate, care pot fi transformate in orice se doreste, de la bucatarii la spatii de birouri, precum si o scara de incendiu, care ofera acces direct la acoperis. Oricine are un spatiu plat pe acoperis si interes in cresterea de produsele alimentare magazine alimentare, restaurante, scoli etc  ar putea folosi kit-ul daca nu doresc sa investeasca timp in construirea sistemului de la zero.

Ca si alte sisteme acvaponice, serele sunt create pentru a cultiva plante si a creste pesti care fertilizeaza apa folosita de plante, iar plantele ajuta la filtrarea apei pentru pesti. Fermele pot economisi pana la 75% din apa folosită in agricultura traditionala, pot obtine randamente mai bune pe tot parcursul anului si evita folosirea de pesticide sau erbicide.

In primul lor proiect pilot, o ferma de 400 de metri patrati instalata pe un acoperis in Basel, compania spune ca poate creste de cinci tone de legume intr-un an si sa produca aproape 1.800 de kilograme de peste. Datorită eficientei sistemului, precum si faptului ca se evita costurile de transport, de refrigerare precum si generarea de deseuri, compania spune ca poate fi la fel de ieftin sau chiar mai ieftin in anumite locuri decat sa se cumpere produse alimentare de la o ferma traditionala.

Ideea existentei acestor ferme pe acoperis a aparut odata cu neceistatea de a rezolva cateva probleme stringente: reducerea drumului petrecut de produs de la producator la cumparator, cresterea populatiei la nivel global, cresterea cantitatii de hrana fara a folosi spatiul suplimentar. Iar solutia este foarte la indemana, se folosesc spatiile deja existente reducand in acest fel deseurile, nevoia de spatiu, de mentinere a temperaturii unei cladiri si de protectie impotriva intemperiilor, pentru ca aceste ferme actioneaza ca un izolator pentru cladire, reducand astfel si nevoia de mentenanta pentru acoperisuri. Mai mult, fermele pot crea locuri de munca, conecta oameni si crea comunitati locale, pot reduce temperatura oraselor prin reducerea poluarii si caldurii emise de mijloacele de transport si cladiri.

 

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


nineteen + one =

Booking.com