Home >> Tehnologie >> Ferme verticale in cladiri de birouri

Ferme verticale in cladiri de birouri

Lipsa spatiului pe orizontala pentru culturi agricole ii face pe japonezi sa foloseasca fiecare loc disponibil pentru a-si asigura produsele dorite. Si cum cerul este limita nu este de mirare ca s-au gandit sa foloseasca cladirile de birouri pentru ferme verticale, pentru a cultiva orez (care poate fi recoltat de trei ori pe an), floarea soarelui si alte tipuri de plante ce pot fi crescute in interior cu ajutorul unui sistem local de irigare si a unui sistem de lumini adaptat pentru aceste culturi.

Totul a pornit de la o companie din Tokyo care a foloseste 20% din spatiul de birouri pentru a creste, recolta si servi legume proaspete pentru angajatii sai. Pasona, compania in cauza, a instalat o ferma verticala masiva – cea mai mare de acest fel din Japonia – care se intinde pe o suprafata de peste 3500 metri patrati. Angajatii au in sarcina lor zilnica sa aiba grija de culturile respective. Zona unde se afla ferma este deschisa publicului care poate vedea practic ce inseamna astfel de gradini interne. Si acestea sunt vizibile inclusiv in zona birourilor si a salilor de sedinte, reducand nivelul CO2 si oferind in schimb un mediu ecologic si sanatos.

Ideea a prins foarte bine in Japonia si in multe alte cladiri au inceput sa apara astfel de ferme verticale. Ca multe alte trenduri si acesta ar putea ajunge in curand si in alte zone din lume, reducand astfel necesarul de pamant pentru culturile respective si poluarea datorata transportului legumelor de la producator la cumparator.

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com