Home >> Energie >> Fermele eoliene nu dauneaza sanatatii

Fermele eoliene nu dauneaza sanatatii

Organizatia de control a sanatatii din Australia, NHMRC, a dat publicitatii un raport care indica faptul ca nu exista dovezi evidente privind afectarea sanatatii oamenilor prin lipsa somnului si crearea unui disconfort de catre fermele eoliene aflate in apropierea caselor.

Raportul a gasit „dovezi consistente, dar de slaba calitate, prin care proximitatea față de fermele eoliene este asociata cu disconfort si mai putin  cu tulburari de somn si scaderea calitatii vietii. Cu toate acestea, nu se cunoaste daca aceste efecte sunt cauzate de turbinele eoliene in sine sau de alti factori.” Cercetarile vor continua pentru a se stabili cu exactitate cauzele acestor probleme.

Raportul vine ca urmare a informatiilor publicate in presa de catre Maurice Newman, seful grupului consultativ privind afacerile in cadrul guvernului condus  de Tony Abbott.

In ianuarie 2012, Newman a publicat in ziarul „Spectator ca”..fermele eoliene sunt „extrem de ineficiente, extrem de costisitoare, inechitabile din punct de vedere social, un pericol pentru sanatatea umana, daunatoare mediului, divizeaza comunitatea, sunt o pata asupra peisajului și chiar nu isi ating scopul pentru care ele au fost concepute – si anume generarea fiabila de energie electrica si reducerea emisiilor de CO2 „.

Profesorul de sanatate publica de la Universitatea din Sydney, Simon Chapman, a constatat ca plangerile despre aceste probleme de sanatate au fost mult mai raspandite in comunitatile vizate de grupuri anti-eoliene. Raportul sau concluzioneaza ca problemele cauzateq de fermele eoliene au fost mai mult decat probabil cauzată de efectul psihologic al sugestiilor privind existenta turbinelor, mai degraba decat de catre turbinele in sine.

 

Via Theguardian

Booking.com

Check Also

Top energii alternative pentru viitor

Nu mai este pentru nimeni un secret faptul ca sursele actuale de petrol, gaze si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com