Home >> Transport >> Folosirea bicicletelor a creat peste 650.000 de locuri de munca in Europa

Folosirea bicicletelor a creat peste 650.000 de locuri de munca in Europa

Mersul pe bicicleta este bun pentru sanatate, pentru mediu, pentru economie, in special in Euripa, unde industria de profil impreuna cu activitatile conexe de vanzare, infrastructura, asigurari, turism  au ajutat la crearea a peste 650.000 de locuri de munca. Iar lucrurile nu se vor opri aici, se estimeaza o crestere de peste un milion de locuri de munca in aceasta industrie pana in 2020.

Industria de ciclism din Europa are acum mai multi oameni decat industria extractiva si aproape de doua ori mai multi ca industria otelului, potrivit primului studiu global al locurilor de munca create de aceasta noua industrie. Studiul, solicitat de Federatia Europeana de Ciclism (ECF), indica faptul ca aceasta crestere va avea un potential de crestere a numarului de locuri de munca mai mare decat, de exemplu, in industria auto, care are de trei ori mai putini oameni la fiecare milion de euro cifra de afaceri.

Surprinzator insa, cea mai mare parte a locurilor de munca din aceasta industrie o reprezinta turismul pentru calatorii cu bicicletele, inclusiv cazarea si restaurantele, care ofera locuri de munca pentru 524.000 de persoane comparativ cu 80.000 de persoane implicate in vanzarea bicicletelor. In general, locurile de munca in acest domeniu sunt mai stabile geografic decat in alte sectoare, si ofera oportunitati inclusiv pentru oameni care nu au studii superioare. In plus, se observa un impact asupra afacerilor locale, locurile de munca din acest domeniu contribuind mai mult la dezvoltarea economiei locale, probabil datorita faptului ca biciclistii merg mai mult in zone apropiate de casa comparativ cu cei care folosesc masina.

Noile inovatii precum bicicletele electrice, precum si campaniile de siguranta in trafic si proiectele de infrastructura pot creste investitiile in acest sector, iar ECF vrea ca 10% din bugetul de transport al Europei sa fie alocat pentru transportul cu biciclete.

 

via Cleantechica

Booking.com

Check Also

Tarile in care nu se vor mai putea cumpara vehicule non-electrice dupa 2040

Vehiculele electrice (VE) devin mai ieftine și mai eficiente si incep sa înlocuiasca autovehiculele pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com