Home >> Tehnologie >> Gadgeturi la purtator

Gadgeturi la purtator

Ne apropiem cu pasi repezi de momentul in care tehnologia va face parte integranta din corpul uman, iar primii pasi sunt facuti cu noile tehnologii la purtator. Poate cel mai evident exemplu este Google Glass, dar pe langa acest gadget mai exista multe altele la fel de interesante.

1. Masca contra poluarii

Cu dedicatie pentru piata chineza acolo unde poluarea oraselor a devenit o problema extrema, masca contra poluarii monitorizeaza calitatea aerului in timp real si trimite aceasta informatie catre telefon. Informatia poate fi apoi distribuita catre alti utilizatori care vor sti in orice moment cat de poluata este o zona. Chiar daca pentru moment este un concept, ar putea deveni realitate odata cu intentia guvernului chinez de a implica cetatenii in raportarea zonelor poluate.

 

 

2. Exoscheletul

Aparatul a fost gandit initial pentru astronauti de catre NASA, pentru ca acestia sa iti mentina capacitatea musculara in spatiu. Mai nou, este utilizat pentru ajutarea persoanelor cu dificultati de deplasare si promite un mare ajutor si pentru persoanele in varsta. Chiar daca este inca in faza incipienta, fiind nevoie de un rucsac care trebuie carat in spate si care contine bateria dispozitivului, aparatul ofera o sansa nesperata celor care nu se pot deplasa singuri, fiind deja testat in clinici din intreaga lume.

 

3. Ceasurile inteligente

Deja nu mai vrem sa stim doar cat este ceasul, ci avem nevoie de cat mai multe informatii atat despre exterior cat si despre noi. Ceasurile inteligente permit verificarea ritmului cardiac, trimit mesaje daca ai un accident, inteleg gesturile si efectueaza apeluri si multe alte facilitati pe care de obicei le asociam cu telefoanele. Cat de raspandite vor deveni, ramane de vazut, cel mai probabil se vor transforma in ecrane cum vedem prin filme, un fel de smartphone pus pe mana.

 

 

4. „Tatuaje” electronice

Nu sunt tatuaje in adevaratul sens al cuvantului, dar aceste gadgeturi ultra subtiri care se lipesc de mana pot monitoriza bataile inimii, undele creierului si activitatea musculara folosind extrem de putina energie, fiind si foarte usor de purtat astfel ca poate fi purtat 24 de ore pe piele fara niciun adeziv. Aparatul preia energie din radiatiile electromagnetice sau colectoare solare miniaturale, si este mai subtire decat parul uman.

 

 

5. Tricoul care converteste sunetul in electricitate

Testat la festivalul din Glastonbury din Anglia in 2011, tricolul contine un film piezoelectric modificat care functioneaza ca un microfon gigantic. Sistemul „absoarbe’ undele sonore, le trimite ctre un cristal de quart care converteste semnalele in electricitate care incarca o baterie a carei capacitate este  suficienta pentru a incarca un telefon sau alt aparat portabil.

 

6. Google Glass

Nu puteam sa nu vorbim si despre acest gadget. Chiar daca nu a fost primul pe piata si chiar daca nu este nici lansat spre vanzare, aparatul promite sa revolutioneze interactiunea umana si distrubutia de continut. Chiar daca varianta actuala nu vine si cu lentine de vedere, se pare ca in viitor se vor putea adapta si pentru aceasta solicitare. Ramane de vazut cum ne vom descurca cu intimitatea personala, aparatul fiind capabil sa inregistreze oriunde si sa afle informatii despre o persoana prin cautarea pe internet. Deci..OK Glass?

 

7. Sutienul care detecteaza cancerul

Un sutien care contine o serie intreaga de senzori capabili sa detecteze variatii subtile in temperatura tesutului mamar ar putea fi folosit pentru detectarea cancerului desan. Dezvoltat de o echipa de medici, sutienul poate identifica tumorile cu mult inaintea tehnologiei conventionale. In trei teste separate in care au fost implicate 650 de femei, sutienul a avut o acuratete a rezultatelor de peste 90%. Va fi disponibil in SUA incepand cu 2014.

 

Fie ca e vorba de pijamale de la jolidon sau de slip modelator Control Body Plus, acum le poti cumpara online.

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com