Home >> Energie >> Germania isi asigura 31% din necesarul de energie din surse regenerabile

Germania isi asigura 31% din necesarul de energie din surse regenerabile

In prima jumatate a anului 2014, Germania a generat suficienta energie electrica folosind surse de energie regenerabile incat sa acopere 31% din necesarul de energie la nivelul intregii tari. Recordul este cu atat mai interesat cu cat in luna mai a acestui an, sursele regenerabile de energie au fost responsabile in luna mai pentru asigurarea a a 74% din cererea de energie in toata tara intre ora 12 si 1 PM, mai exact 43.54 GW de energie electrica generati folosind toate sursele de energie regenerabila disponbile (vant, solar, biomasa, hidro energie).

Un nou raport de la Institutul Fraunhofer afirma ca Germania a produs o cantitate enorma de energie din surse regenerabile in prima jumatate a anului 2014: 81 TWh de electricitate. Raportul arata ca productia de energie nucleara a scazut in timp ce energia solara a crescut cu 28% iar cea eoliana cu 19%. Energia solara a generat in primele sase luni 37.5GW iar energia eoliana a adus 34.6GW, in timp ce productia la centralele electrice conventionale alimentate cu gaz a scazut la jumatate din energia folosita in 2010.

Fata de primele luni ale lui 2013, generarea de energie folosind surse conventionale a scazut cu -0.8 pentru energia nucleara, peste 9% pentru carbune si peste 5% pentru gaz, in timp ce energia regenerabila a crescut cu 4.2% pentru energia eoliana, 4% energie solara, 1.7% pentru biomanasa. O scadere de productie a fost insa si in cazul hidroenergiei, cu o scadere de 1.7%.

Desi valorile sunt exceptionale pentru orice tara din lume, Germania inca genereaza cea mai mare parte a energiei necesare folosind carbune. Pentru primele sase luni ale acestui an, energia produsa cu ajutorul carbunelui brun a ajuns la cifra de  69,7 TWh, huila a produs 50.9TWh iar energia nucleara a generat 45.0 TWh.

 

via CleanTechina

Booking.com

Check Also

Franta va pava 1000 km de drum cu panouri solare

In urmatorii cinci ani ar trebui sa vedem zeci de locuri in Franta care vor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com