Home >> Energie >> Germania isi asigura 31% din necesarul de energie din surse regenerabile

Germania isi asigura 31% din necesarul de energie din surse regenerabile

In prima jumatate a anului 2014, Germania a generat suficienta energie electrica folosind surse de energie regenerabile incat sa acopere 31% din necesarul de energie la nivelul intregii tari. Recordul este cu atat mai interesat cu cat in luna mai a acestui an, sursele regenerabile de energie au fost responsabile in luna mai pentru asigurarea a a 74% din cererea de energie in toata tara intre ora 12 si 1 PM, mai exact 43.54 GW de energie electrica generati folosind toate sursele de energie regenerabila disponbile (vant, solar, biomasa, hidro energie).

Un nou raport de la Institutul Fraunhofer afirma ca Germania a produs o cantitate enorma de energie din surse regenerabile in prima jumatate a anului 2014: 81 TWh de electricitate. Raportul arata ca productia de energie nucleara a scazut in timp ce energia solara a crescut cu 28% iar cea eoliana cu 19%. Energia solara a generat in primele sase luni 37.5GW iar energia eoliana a adus 34.6GW, in timp ce productia la centralele electrice conventionale alimentate cu gaz a scazut la jumatate din energia folosita in 2010.

Fata de primele luni ale lui 2013, generarea de energie folosind surse conventionale a scazut cu -0.8 pentru energia nucleara, peste 9% pentru carbune si peste 5% pentru gaz, in timp ce energia regenerabila a crescut cu 4.2% pentru energia eoliana, 4% energie solara, 1.7% pentru biomanasa. O scadere de productie a fost insa si in cazul hidroenergiei, cu o scadere de 1.7%.

Desi valorile sunt exceptionale pentru orice tara din lume, Germania inca genereaza cea mai mare parte a energiei necesare folosind carbune. Pentru primele sase luni ale acestui an, energia produsa cu ajutorul carbunelui brun a ajuns la cifra de  69,7 TWh, huila a produs 50.9TWh iar energia nucleara a generat 45.0 TWh.

 

via CleanTechina

Booking.com

Check Also

Stocarea de energie in rezervoare de sare ar putea fi solutia pentru bateriile de mare densitate

Alphabet, compania mamă a Google, are o divizie experimentală numita X care se concentrează pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


two × 5 =

Booking.com