Home >> Transport >> Germania vrea sa construiasca o autostrada pentru biciclisti de 100km

Germania vrea sa construiasca o autostrada pentru biciclisti de 100km

Germania este deja cunoscuta pentru Autobahn sau Bundesautobahn (autostrada federala), sistemul de autostrazi care se intinde pe tot cuprinsul tarii. Noua provocare a guvernului federal este sa construiasca 100 km de autostrada pentru biciclisti, autostrada care va lega zece orase si patru universitati.

Circa 10% din navetisti folosesc bicicleta ca mijloc de transport , dar pana acum nu a existat un mod usor de a ajunge dintr-un oras in altul. Multe orase din Germania au piste de biciclete pe drum, dar acestea sunt inguste si in general nu sunt conectate cu drumurile mari. Atunci cand navetistii vor sa treaca dintr-un oras in altul, sunt nevoiti sa foloseasca diverse rute prin parcuri pentru a ajunge la destinatie.

Accesibila local de aproape 2 milioane oameni, noua autostrada pentru biciclisti este inchisa circulatiei auto, devenind astfel sigura pentru biciclisti. Pentru constructia autostrazii se folosesc partial fonduri de la Uniuniea Europeana si partial fonduri federale, iar primii 5km au fost dati deja in folosinta. Se estimeaza ca prin utilizarea acestei autostrazi peste 5000 de masini nu vor mai fi folosite zilnic.

Booking.com

Check Also

Tarile in care nu se vor mai putea cumpara vehicule non-electrice dupa 2040

Vehiculele electrice (VE) devin mai ieftine și mai eficiente si incep sa înlocuiasca autovehiculele pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com