Home >> Tehnologie >> Give pee a chance
© Chris Toala Olivares

Give pee a chance

And it will change the world..cam asta s-ar deduce din ideea olandezilor care s-au gandit sa foloseasca fosforul din urina pentru a fertiliza plantele. Plantele au nevoie de fosfor, si se estimeaza ca in 2030 vom ajunge la un maxim de utilizare a acestui element.

Furnizorul de apa din Amserdam, Waternet, a facut o demonstratie a proiectului sau de colectare a urinei si separare a struvitului (magneziu amoniu fosfat)  și folosirea acestuia pentru a fertiliza cateva hectare de acoperis verde.

.. chiar dacă nu se profileaza un deficit apropiat, orasele se pot uita la modalitati de a extrage mai multa valoare din urina. Aceasta poate ajuta de asemenea, la protejarea impotriva preturilor  fluctuante la ingrasaminte chimice.

Acesta este motivul pentru Waternet este in căutare de a extrage mai multi fosfati din urina si canalizare. Constructia a inceput in luna septembrie la o instalație de prelucrare care urmează să se deschidă in 2014, inclusiv un punct de colectare de urina pura. Se spune ca apele uzate de la 1 milion de oameni din Amsterdam ar putea permite sa se produca 1.000 de tone de ingrasamant in fiecare an.

Via Treehugger

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com