Home >> Turism >> Google Glass vrea sa schimbe modul in care calatorim

Google Glass vrea sa schimbe modul in care calatorim

Google isi joaca bine cartile pe care le are pentru a face din Google Glass un produs interesant pentru dezvoltatori dar mai ales pentru utilizatori. Ultima miscare a gigantului american este lansarea programului de incercare pentru acest gadget care permite celor interesati sa foloseasca ochelarii pentru o perioada limitata un kit returnabil (si pentru care se opreste o garantie).

Se mizeaza pe ideea ca acesti ochelari vor deveni un companion de nelipsit pentru utilizatori, in special in momentul in care vor aparea mult mai multe aplicatii care sa permita ochelarilor sa evolueze intr-un gadget complet. Deja s-au lansat programe pentru Google Glass din domeniul stiintelor, artelor, medicinei, sportului, modei. Evident, nu putea lipsi sectiunea de calatorii, unde chiar si in varianta initiala, ochelarii permiteau filmarea sau fotografierea HD a scenelor dorite si trimiterea informatiilor via internet.

O aplicatie care extinde capabilitatea ochelarilor si incearca sa suplineasca cumva atat calculatorul cat si telefonul inteligent se numeste SPG. Utilizatorii pot folosi Google Glass pentru a cauta hoteluri prin comenzi vocale, a face un tur virtual al potentialelor locuri de cazare, sa descopere atractiile si obiectivele turistice din apropiere si desigur, sa rezerve camerele sau apartamentele dorite direct prin intermediul aplicatiei. Odata ce camera este rezervata, Google Glass le va oferi instructiuni in timp real prin GPS pentru a ajunge la destinatia aleasa.

Fondatorul Virgin Atlantic, Richard Branson, nu a stat niciodata departe de tehnologie, iar acum este in pregatiri pentru o aplicatie care sa permita angajatilor companiei sa afle in timp real informatii despre numele clientului, detaliile de zbor, informatiile din pasaport, starea bagajelor, sa se contecteze la informatiile de zbor si orice alte detalii sunt necesare pentru oferirea serviciului companiei prin intermediul Google Glass.

„Travel Concierge” este o aplicatie aflata in teste care doreste sa devina propriul consilierul de calatorie, si care va permite fiecarui utilizator sa actioneze ca un ghid pentru el si cei care il insotesc, prin aflarea informatiilor despre locatia vizitata in timp real.

Pe o idee similara functioneaza si aplicatia „Field Trip”, care ofera realitatea augmentata pe baza de abonament impreuna cu o imbunatatire a informatiilor de calatorie, un fel de Google Now proactiv. Odata aplicatia incarcata, Field Trip va raspunde la intrebari de genul „ce gasesc bun de mancare in zona” sau „unde as putea gasi…?” chiar inainte ca utilizatorul sa puna aceasta intrebare.

WordLens este o aplicatie utila pentru calatoriile in strainatate, si permite traducerea diverselor semne si informatii in limba dorita. Aplicatia este disponibila si pentru smartphone Android si iOS.

Booking.com

Check Also

De ce e bine sa mergem in vacanta?

Vacantele aduc beneficii nu doar celor care promoveaza cat si celor care isi aloca o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


15 − 14 =

Booking.com