Home >> Tehnologie >> Google va construi propria masina care se conduce singura

Google va construi propria masina care se conduce singura

Masina va avea doar un buton de pornire-oprire dar nu va avea volan, pedale sau alte optiuni de control auto.  Imaginile prezentate de Google arata o masina cu o „fata” prietenoasa, creata pentru a nu parea amenintatoare pentru oameni si a usura acceptarea tehnologiei masinilor automate.

Co-fondatorul Sergey Brin a dezvaluit planurile la o conferinta in California. „Suntem incantati de aceasta masina – este ceva ce ne va permite sa impingem capabilitatile tehnologiei masinilor care se conduc singure si sa le intelegem limitele”, a spus Chris Urmson, directorul de proiect.

Masina arata ca preluata din desenele animate, nu are o capota traditionala in fata iar rotile sunt impinse spre colturi. Va avea doua locuri, propulsie electrica iar viteza va fi limitata la 40 km/h pentru siguranta pasagerilor. In versiunea de test, va mai exista un scaun suplimentar ocupat de un sofer de test de la Google care sa poata reactiona daca apar probleme.

Partea frontala a masinii este gandita pentru a fi sigura pentru pietoni, fiind creata dintr-un materia moale ca o spuma si un parbriz flexibil care sa ajute la reducerea leziunilor. Masina va folosi o combinatie de senzori radar si laser impreuna cu camere video pentru a se conduce singura. Pentru moment, masina poate circula doar pe drumuri incarcate in memoria calculatorului, urmand ca daca totul merge ok, sa se mearga si pe drumuri „necunoscute”.

Vor fi construite 200 de masini de acest tip la Detroit si dupa spusele companiei, vor aparea pe drumuri in mai putin de un an. Ideea este de a reduce numarul accidentelor de circulatie, ramane insa de vazut cat de performant este softul instalat astfel incat sa reactioneze la situatii unde de multe ori nu exista un scenariu predefinit.

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


eleven − 2 =

Booking.com